A szerző

 

Szeretem a víz közelségét, a Balatont, a Dunát és a Tiszát. Budapesten a hidakat szeretem legjobban, gyerekkoromban mindent gyűjtöttem, ami a hidakkal kapcsolatos: csokipapírt, képeslapot, könyveket. Szeretem az állatokat, különösen a bárányokat, a pulikutyát és a madarakat. Szeretek varrni, sőt kézimunkázni is. Szeretek ceruzát hegyezni.

Sokat olvasok, és szívesen hallgatok klasszikus zenét. Kodály Zoltán: Angyalok és Pásztorok darabja a legnagyobb kedvencem. Szeretem a matematikát, és mindent, ami a logikára épül. Szeretek rajzolni, különösen éjjel, csendben, egyedül.

Szeretem az őszt, az esőt, a ködöt, de a zajt és a tömeget nem. Nem szeretek késni sem. A rajzasztalomon rendet tartok, de amúgy rendetlen vagyok. Rossz szervező vagyok, rosszul vezetek, és nehezen tájékozódom. Nem főzök bonyolult dolgokat, csak egyszerűeket. Nem erősségem a sport sem, de biciklizni és néptáncolni szeretek.

Szeretem a kávét, rengeteg kávét iszom, tisztán, feketén. Gyerekkoromban óvónő szerettem volna lenni, úgy képzeltem, hogy mindig gyerekek vesznek majd körül, mert az jó.

További weblapok: www.bogyoesbaboca.com  www.segitokonyvek.hu  


Életrajz

Az építészmérnök végzettségű Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, nevéhez számtalan gyermekkönyv fűződik, történeteit maga illusztrálja. TOVÁBB…


Építészet

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának Szerkezeti Szakirányán végeztem. Az építészet azóta is meghatározó a könyveimben, hálás vagyok mindazért, amit tanáraimtól tanulhattam az egyetemi évek alatt. TOVÁBB…


Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyvem főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...