Aktuális » Brúnó Budapesten

Brúnó Budapesten

A Brúnó Budapesten című hatrészes sorozat első kötete Buda történelmi helyszíneit: a Várnegyedet és a Gellérthegyet mutatja be a legkisebbekhez szólva. Számomra ez egyfajta visszatérés az eredeti építészmérnöki szakmámhoz. Korábban is volt már városjáró könyvem, a Hoppla meséi című kötetben Pécs városát rajzoltam végig, annak kapcsán, hogy 2010-ben Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa. A könyv elnyerte a Magyar Turisztikai Hivatal elismerését, és Pécs város Pro Civitate díját. Később, 2016-ban megjelent két építészeti albumom, a Budapest titkai, és a Budapest rajzban, melyekben a főváros századfordulós remekei közül mutattam be 28-at. Az épületek múltját, jelenét és jövőjét is átfogó leírásokat saját tustoll-grafikáimmal illusztráltam. Rajzaimból 2016 végén kiállítás nyílt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Kisgalériájában.

Az új sorozat első kötete 2017 nyarára várható. Sok év munkája rejlik mögötte, mind rajzban, mind az anyagok felkutatásában és összeállításában. A történet főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a kerületeket. De a könyv igazi főszereplője maga a főváros. Buda, Pest és az agglomeráció bemutatása mellett külön kötetet tervezek a Dunáról, a szigetekről és a hidakról. (Várható megjelenés: 2017 nyár, Móra Kiadó)Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...