Sajtó » Cikkek » 2011: Csodaceruza

meseutca.hu

Megkapták a Pagony könyvtárakat az onkológián ápolt gyerekek

2011. október 27. csütörtök

Edinger Katalin
2011. október 20.

Az olvasásnak gyógyító ereje van

Megérkeztek a Pagony kiskönyvtárai a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegére és a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikára, az onkológiai és hematológiai osztályon ápolt gyerekeknek, a Pozsonyi Pagony Kiadó jóvoltából. A kiadó még egy – eddig megjelent 100 könyvéből álló – könyvtár átadását tervezi novemberben: a Bethesda Gyermekkórházban a rehabilitációs és mentálhigiéniás osztályon lévők részesülnek majd az egyedülálló könyvtárból. A Pozsonyi Pagony hagyományteremtő szándékkal vágott bele a kezdeményezésbe, hiszen minden évben újabb kórház részére ajánlja majd fel a könyveiből álló könyvtárat.


Bartos Erika a játszóházban

A Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegén Bartos Erikával (Bogyó és Babóca sorozat), a Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinikán Kőszeghy Csillával (Bumburi könyvek) és Both Gabival találkozhattak a gyerekek és szüleik a héten. A Madarász utcai átadásra Bartos Erika magával hozta a gyerekek kedvenceit és kedves történeteiket, hogy a kis betegeknek vidámságot varázsoljon az arcára. A szerző-illusztrátor egyesével látogatta végig a kis betegeket, mesélt nekik, játszott velük, sőt még saját készítésű, apró meglepetéseket is hozott magával. A Tűzoltó utcai könyvtár-adományozáson Both Gabi és Kőszeghy Csilla (Bumburi könyvek) játszott, kézműveskedett a gyerekekkel, és egy mulatságos számítógépes játékot is vittek meglepetésként, hogy bemutassák Bumburi vicces hétköznapjait. A Pagony könyvespolcokat mindkét helyszínen a szerző-illusztrátorok a helyszínen saját kezűleg díszítették az kórházban ápolt gyerekeknek, hogy minden nap láthassák kedvenc mesehőseiket.

 


Both Gabi mesél

Miért adományoz a Pagony?
A Pozsonyi Pagony Kiadó idén ünnepli alakulásának 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból három fővárosi gyermekkórházat látogat meg, hogy szerzőkkel és illusztrátorokkal együtt valódi gyerekkönyvtárakat adjanak át a gyógyulásra váró kis betegeknek. A kiadó ezzel a kivételes eseménnyel szeretné felhívni a figyelmet, hogy az olvasás, a játék mindennél erősebb gyógyító hatással bír. A könyvek szeretete, a mesék csodálatos világa egy kis időre elfelejteti a kis betegekkel a mindennapokat és önfeledten képesek örülni a pillanat varázsának.


Kőszeghy Csilla rajzol

A Bethesda Gyermekkórházba Berg Judit és Agócs Írisz látogat majd el novemberben. Minden helyszínen a szerzők és illusztrátorok a Pagony alapítóival együtt adják át a kórháznak a kiadó eddig megjelent 100 könyvét az illusztrátorok által díszített könyvespolcokon, majd közösen játszanak és mesélnek a gyerekekkel.


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...