Hírek » Budapest 150 éves

Budapest 150 éves

MEGJELENT!!!

Megjelent a legújabb Brúnó-könyv! A főváros 150-dik évfordulójához kapcsolódó kötetből a szerző szeptember 30-án 11-kor meseprogramot tart a gyerekeknek, a Millenárison, a Könyvfesztiválon.

Mit néznél meg Budapesten, ha csak néhány napod volna a városjárásra? A történetben a hétéves Brúnó és szülei  járják végig Budapestet a külföldről hazalátogató barátaikkal. Az építészmérnök végzettségű meseíró, akit legtöbben Bogyó és Babóca sorozatáról ismerhetnek, gyerekszemmel mutatja be a főváros legszebb részeit az olvasóknak. Ez a könyv Budapest egyesítésének 150-dik évfordulója alkalmából készült, tömör válogatást nyújtva a Brúnó Budapesten sorozat hat kötetének fejezeteiből. A könyv magyar, angol és német nyelven, a Móra Kiadó gondozásában.

Budapest 150-dik születésnapjára az új mesekönyv mellett egy másik újdonság is készült:  a 2016-ban megjelent Budapest titkai kötet, mely 2017-ben elnyerte a Szép magyar Könyv Verseny főpolgármesteri különdíját, 2023-ban, Budapest egyesítésének 150-dik évfordulója alkalmából, frissített tartalommal, új kiadásban jelent meg.


Brúnó bemutatja Budapestet - borító Brúnó bemutatja Budapestet Németül, magyarul, angolul A Budai Várban, háttérben az Országház és a Margitsziget Budapest címere Brúnó bemutatja Budapestet - fejezetek Pesti oldal, belváros Duna-korzó, háttérben a budai oldal Budavári Palota, Szent István Terem Várkert Bazár Magyar Zene Háza Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum Budapesti pályaudvarok Országház, kupolacsarnok Vörösmarty tér Városliget Városliget, Körhinta Csepel Szent Gellért szobra Budapest nevezetességei

Karácsonyi csomagok óvodáknak

Idén is karácsonyi ajádékcsomagokat sorsolunk ki a jelentkező óvodák között.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...