Hírek » Meseprogram

Meseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. A leggyengébb láncszem az idő, abból általában kevés van, csak a meghívások egy részét tudom elfogadni, leginkább óvodák, gyerekkönyvtárak, gyermekotthonok meghívásának tudok eleget tenni.

Ezeken a találkozókon 5-6 Bogyó és Babóca történetet mesélek saját szavaimmal, és közben projektorral kivetítem a rajzaimat a vetítővászonra. A mesék előtt rendszerint fejtörőzünk, kérdezgetem, bevonom a kicsiket a mesébe, a végén pedig egy dallal zárom le a programot. Zárásként kifestőt szoktam a gyerekeknek szétosztani, hogy senki se menjen haza üres kézzel. A program kb. fél óra összességében a legkisebbek türelméhez igazodva. A vetítéshez félhomályos terem előnyös, ahol jól látszik a vetítő fénye. Bútorokat tekintve mindössze egy asztalra és egy székre van szükségem. Technikailag egy laptop, egy projektor, egy vetítővászon, és egy mikrofon kell a programhoz. Laptopot és projektort sajátot használok, a vetítővászon és a mikrofon azonban megbeszélés kérdése. Ha van a helyszínen, az könnyebbség számomra, ha nincs, azt is tudok vinni magammal. Minél nagyobb a vetítővászon, annál látványosabb a kép és élvezhetőbb a mese. A meseprogram alatt fotózni lehet, de a videózást kérem, mellőzzék.

A program után szívesen dedikálok, ha a gyerekek hoznak otthonról saját könyvet. Árusítani nem tudok, nincs saját készletem. 


Meseprogram Szentendrén Meseprogram Szentendrén Meseprogram Balmazújvárosban Meseprogram Brüsszelben Meseprogram Csíkszeredán Meseprogram Edelényben Meseprogram Gödöllőn Meseprogram Göteborgban Meseprogram Göteborgban Meseprogram Isztambulban Meseprogram Lábodon Meseprogram Londonban Meseprogram Londonban Meseprogram a Millenárison, Budapesten Meseprogram Sepsiszentgyörgyön Meseprogram Sepsiszentgyörgyön Meseprogram Seregélyesen Meseprogram Seregélyesen Meseprogram Szabadkán Meseprogram Szabadkán Meseprogram Szegeden Meseprogram Székelyudvarhelyen Meseprogram Székelyudvarhelyen Meseprogram Újpalotán Meseprogram Pilisvörösváron Meseprogram Zalaegerszegen Meseprogram Szegeden Meseprogram Gyenesdiáson Meseprogram Gyenesdiáson Meseprogram Kazincbarcikán Meseprogram Kazincbarcikán Meseprogram  Balatonszentgyörgyön Meseprogram  Balatonszentgyörgyön Meseprogram  Keszthelyen Meseprogram  Keszthelyen Meseprogram  Nagykaposon Meseprogram  Nagykaposon Meseprogram  Nagykaposon Meseprogram  az Erzsébetligeti Színházban

Karácsonyi csomagok óvodáknak

Idén is karácsonyi ajádékcsomagokat sorsolunk ki a jelentkező óvodák között.

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...