Hírek » Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Az első és a második rész után a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik, zárókötete a Balaton térségének nyugati karéját mutatja be. Sok szép helyszín szerepel a kötetben: Keszthely, Hévíz, Badacsony, Tapolca, Szigliget, a Szent György-hegy, Haláp hegye, Rezi vára, Tátika vára, Csobánc vára, Hegyesd, a Nemeshanyi vízimalom és számos másik célpont, melyeket érdemes felkeresni. A könyv megjelenése 2023 tavaszára várható. Itt látható néhány rajz és fotó a helyszínekről. Beutaztam a Balaton minden szögletét vonattal, busszal, kerékpárral, autóval, olykor egymagam, olykor a férjemmel. Sőt, néhány rajz kedvéért időben is visszautaztam Mátyás király korába, amikor a Balaton-felvidék várai még eredeti szépségükben voltak láthatók...

A sorozat készítése során sok érdekes történettel találkoztam, ezek közül néhányat le is írtam, hiszen a mesekönyvbe nem fért bele minden.


Brúnó a Balatonon 3 - borító A harmadik kötet fejezetei A harmadik kötet helyszínei a térképen Szigliget vára Szigliget, Óvár Szigliget, Szőlőhegyi Szentháromság kápolna Szent György-hegy, Sárkánybarlang Szent György-hegy, bazaltorgonák Badacsony, Páholykő Badacsony, Kisfaludy-kilátó A Balaton hegyei A Balaton hegyei Balatonederics, Afrika Múzeum Tapolcai Tavasbarlang Tapolca, Malom-tó Haláp hegye Csobánc vára Hévíz, Tófürdő Hévíz, Szentlélek-templom és Egregyi Szent Magdolna-templom Sümeg vára Sümegi lovasjátékok A Balaton várai most és Hunyadi Mátyás korában Keszthely kastélya A keszthelyi kastély nagykönyvtára A keszthelyi Festetics-kastély ebédlője Keszthely, vasútmodell-kiállítás Keszthely, Fő tér Kis-Balaton, Millenniumi Emléképület Kis-Balaton, Kányavári-sziget hídja Badacsony hegye Csobánc vára Badacsonyörs, Folly arborétum Balatongyörök, Bél Mátyás-kilátó Haláp hegye Tavirózsa a hévízi tavon Hévíz, lombkorona sétány Kis-Balaton, Kányavári-sziget Zalavár, Millenniumi Emlékmű A keszthelyi Festetics-kastély Keszthely, Szigetfürdő Nemeshanyi vízimalom Rezi vára Rezi, Dinópark Szent György-hegy Tapolca, tavasbarlang Pipacsok a Balatonnál Levendula a Balatonnál Gyík Badacsonyban Fecskék Szigligeten Szigliget vára, férjemmel

Karácsonyi csomagok óvodáknak

Idén is karácsonyi ajádékcsomagokat sorsolunk ki a jelentkező óvodák között.

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...