A szerző

 

Szeretem a víz közelségét, a Balatont, a Dunát és a Tiszát. Budapesten a hidakat szeretem legjobban, gyerekkoromban mindent gyűjtöttem, ami a hidakkal kapcsolatos: csokipapírt, képeslapot, könyveket. Szeretem az állatokat, különösen a bárányokat, a pulikutyát és a madarakat. Szeretek varrni, sőt kézimunkázni is. Szeretek ceruzát hegyezni.

Sokat olvasok, és szívesen hallgatok klasszikus zenét. Kodály Zoltán: Angyalok és Pásztorok darabja a legnagyobb kedvencem. Szeretem a matematikát, és mindent, ami a logikára épül. Szeretek rajzolni, különösen éjjel, csendben, egyedül.

Szeretem az őszt, az esőt, a ködöt, de a zajt és a tömeget nem. Nem szeretek késni sem. A rajzasztalomon rendet tartok, de amúgy rendetlen vagyok. Rossz szervező vagyok, rosszul vezetek, és nehezen tájékozódom. Nem főzök bonyolult dolgokat, csak egyszerűeket. Nem erősségem a sport sem, de biciklizni és néptáncolni szeretek.

Szeretem a kávét, rengeteg kávét iszom, tisztán, feketén. Gyerekkoromban óvónő szerettem volna lenni, úgy képzeltem, hogy mindig gyerekek vesznek majd körül, mert az jó.

További weblapok:  www.bogyoesbaboca.com   

www.segitokonyvek.hu   www.brunobudapesten.hu    Youtube-csatorna


Életrajz

Az építészmérnök végzettségű Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, nevéhez számtalan gyermekkönyv fűződik, történeteit maga illusztrálja. TOVÁBB…


Építészet

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának Szerkezeti Szakirányán végeztem. Az építészet azóta is meghatározó a könyveimben, hálás vagyok mindazért, amit tanáraimtól tanulhattam az egyetemi évek alatt. TOVÁBB…


Történet

Könyveimet mindig magam illusztrálom. A rajz legalább annyira fontos számomra, mint a szöveg. A kettő egysége adja meg könyveim erejét. Meseírói utamon sok témával foglalkoztam, leginkább a legkisebbek mindennapi élményeivel. TOVÁBB…


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...