Könyvek

Segítő könyvek

A Segítő könyvek között olyan kötetek szerepelnek, melyek speciális témákról szólnak, gyermeknyelven. Sok ember munkája rejlik e könyvek mögött, egyetlen céllal készültek, hogy segítséget hozzanak az érintetteknek


Bogyó és Babóca sorozat

A Bogyó és Babóca sorozat Bartos Erika ötlete alapján született. Első kötete 2004-ben jelent meg Bartos Erika rajzaival és szövegével, a Pozsonyi Pagony könyvkiadó gondozásában. A sorozat hamarosan a legkisebbek kedvencévé vált, népszerűsége szájról szájra terjedt


Verseskötetek

"Mindig öröm, ha a gyerekek hozzájuk szóló könyvet kapnak, jó könyvből sose elég, belőlük tanuljuk meg a világot! Bartos Erika nagy beleérzéssel és tehetséggel ábrázolja a gyerekek világát, megmutatja, hogy mennyi szépség van benne, és felmutatja az apró dolgokban a csodákat. Muzsikáló ritmusú versei könnyen a fülünkbe és a szívünkbe lopóznak, méltó követője a nagy mestereknek, de megőrzi eredeti hangját." Csukás István


Budapest könyvek

Bartos Erika nevéhez számtalan mesekönyv fűződik, munkásságát és karitatív tevékenységét számos díjjal ismerték el. Budapestet bemutató két új kötetével először lép ki a gyerekkönyvek világából


Anna, Peti és Gergő sorozat

A családi ihletésű Anna, Peti és Gergő sorozat első kötete 2006-ban jelent meg az Alexandra Kiadónál, majd a mesesorozat 11 kötetesre nőtt. Utolsó része 2009-ben jelent meg. A sorozat jelenleg nem kapható.


Hoppla meséi

A HOPPLA MESÉI kötet Pécs városát mutatja be gyereknyelven. A kötet 2010-ben készült, abból az alkalomból, hogy 2010-ben Pécs volt Európa Kulturális Fővárosa.


Gyurma könyv

A gyumaképekkel illusztrált könyv Kurutty, a kis béka Balaton körüli utazását meséli el 56 színes oldalon át.


Meseregények

A Hanna utazásai (2006) illetve a Csodasakk (2007) című meseregény az Alexandra könyvkiadó gondozásában jelent meg, Bartos Erika szövegeivel és rajzaival. A kötetek elfogytak, jelenleg nem kaphatók.


Fényképes mesekönyvek

A fényképes mesekönyvek hátsó lapján elhelyezett átlátszó zsebbe betehető a gyermek fényképe, így ő maga válik a legkisebbeknek szóló leporelló főszereplőjévé. A kötetek elfogytak, a sorozat jelenleg nem kapható.


Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája


Dédmama és Dédpapa

Az öregedés, az idő múlása is foglalkoztat mostanában. Ebből fakadt a 2016-ban megjelent Te is voltál kicsi, Dédpapa? ill. Te is voltál kicsi, Dédmama? című könyvem, melyben az életszakaszok sorrendjét és szépségeit foglalom mesébe a legkisebbeknek.


Születés és elmúlás

Ebben a könyvpárban két fontos témát jártam körbe: az élet kezdetét és végét. Ismét a legkisebbek nyelvén, és a legkisebbeknek szóló rajzokkal. 


Brúnó Budapesten

2017-ben jelent meg új, Brúnó Budapesten című sorozatom első és második kötete, a Móra kiadó gondozásában. A Budapestet gyerekszemmel bemutató építészeti témájú sorozatot hat kötetre tervezem.


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...