Aktuális » Örök ölelés

Örök ölelés

Már megrendelhető az örökbefogadásról szóló mesekönyv: 
https://mora.hu/konyv/orok-oleles-mesek-az-orokbefogadasrol/

Húsz éve a gyermekvédelemben dolgozó szociális munkásként, örökbefogadási tanácsadóként és kétgyermekes édesanyaként szívből ajánlom Bartos Erika írónő örökbefogadással foglalkozó meséit minden kedves Olvasónak. Az írónő most egy olyan "világ" felé kalauzolja kis és nagy olvasóit, ami egy, az egész társadalmat érintő témát jár körbe Barbara, Zolika, Dorottya és Marci történetén keresztül. Az örökbefogadás közvetlenül vagy közvetve minden családot érint, mégis kevés az információ, tudás, tapasztalat.

Bartos Erika a meséken keresztül játékosan, mégis reális képet festve – magas szakmaisággal – ábrázolja olvasói számára az örökbefogadás intézményét, a legfontosabb mondanivalót közvetítve: a gyermekek feltétel nélküli, "szőröstől-bőröstől" való elfogadását, ami az örökbefogadás alapja.

Böröcz Virág
szociális munkás

Ez a mesekönyv elsősorban azoknak a kisgyerekeknek (és szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak) szól, akiket örökbe fogadtak. A mese kapaszkodót nyújthat a legkisebbeknek, hogy megértsék, feldolgozzák saját élettörténetüket, választ kapjanak a nyugtalanító kérdésekre. A közös olvasás segíthet, hogy megtalálják helyüket a világban, és erősödjön a biztonságérzetük. Ezek a mesék nem mutatnak be minden élethelyzetet, nem adnak mindenre magyarázatot, azonban arra alkalmasak, hogy beszélgetésre ösztönözzenek. Minden szülő kiegészítheti és továbbírhatja a történeteket. Az örökbefogadás folyamatának sok szereplője van, de a főszereplője feltétlenül a gyermek.

 


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...