Aktuális » Pest szíve

Pest szíve

Megjelent a Brúnó Budapesten című sorozat harmadik kötete, mely Pest belvárosi részét mutatja be a legkisebbeknek. Tudod-e, hogy a kiskörút Pest régi városfalának helyén húzódik, a nagykörút vonalán pedig a Duna mellékága folyt egykor? Ismered-e a Parlament, az Operaház, a Nemzeti Múzeum, vagy a Nyugati pályaudvar történetét?
Cikk a kötetről

Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, most a fővárost mutatja be a legkisebbeknek. Az építészmérnök végzettségű meseíró egy kedves történet és részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig az óvodáskorú olvasót Budapest nevezetes helyszínein. A hatkötetes Brúnó Budapesten sorozat Pest szíve című kötetéből Pest belvárosát, fontos nevezetességeit ismerhetjük meg. A könyvhöz foglalkoztatófüzet is készült.

      


Parlament - Alaprajz és hosszmetszet Parlament, kupolacsarnok Operaház, hosszmetszet Operaház, nézőtér és színpad Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára Szabó Ervin Könyvtár, Nagy Olvasóterem Busójárás Járművek egykor Földalatti Vasúti Múzeum, Deák tér Erzsébet tér Nemzeti Múzeum Szent István Bazilika, keresztmetszet Szent István Bazilika és környezete Blaha Lujza tér Zeneakadémia Anyék napja Mikszáth tér, Kórusok Éjszakája Bálna, BME Nyugati pályaudvar Vigadó

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...