Hírek » Sivatagi Kőrózsa Díj 2009 óta

Sivatagi Kőrózsa Díj 2009 óta

A SIVATAGI KŐRÓZSA DÍJAT 2009-ben alapította Timon Kálmán Aranydiplomás építészmérnök, a Magyar Építész Kamara tiszteletbeli tagja, az építészetet támogató önzetlen magyar mecénások és kiváló szellemi alkotók tevékenységének elismerésére. A díjat rendszerint az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Építészkongresszuson adják át.

A díjat első alkalommal 2009-ben Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatója az Év Belsőépítésze Díj megalapításáért; második alkalommal 2010-ben Winkler Barnabás DLA okl. építészmérnök, a HAP Galéria vezetője a Galériában 60 építészeti kiállítás megrendezéséért, az építészet népszerűsítéséért; harmadik alkalommal 2011-ben Frideczky János építészmérnök Bratislavában, a Pozsonyi Casino megalapításáért, s e célra megvásárolt műemléképület helyreállításáért, a magyar építészeti értékek megőrzéséért; negyedik alkalommal 2013-ban Csanády Pál, okl. építészmérnök, a METSZET c. építészeti folyóirat főszerkesztője tíz nemzetközi építészkongresszus eredményes megszervezéséért kapta meg. Az Ő díjátadásán részt vett Albert Dubler, az Építészek Nemzetközi Szövetsége (UIA) elnöke is. A díjat ötödik alkalommal 2014-ben Kovács Gábor bankár, műgyűjtő a Budapest, Andrássy úti KOGART-ház és a sopronbánfalvai pálos kolostor példás műemléki helyreállításáért vehette át. A díjat hatodik alkalommal 2016-ban Losonczi Áron építészmérnök, feltaláló kapta meg a LITRACON fényáteresztő beton feltalálásáért és 10 évvel ezelőtt Pécsett, a Cella Septichora rekonstrukciójánál első hazai alkalmazásáért. A díjat hetedik alkalommal 2017-nen Domokos Gábor építészmérnök, egyetemi tanár, matematikus és Várkonyi Péter építészmérnök, adjunktus a GÖMBÖC nevű, két egyensúlyi helyzetű, homogén, konvex, háromdimenziós test tíz évvel ezelőtti feltalálásáért közösen érdemelte ki. 2018-ban Orosz István grafikusművész az építészet és a képzőművészet közötti kapcsolatok fejlesztéséért kapta a díjat. 2019-ben, kilencedik alkalommal Nagy Bálint építészmérnök, a FUGA Budapesti Építészeti Központ művészeti vezetője a Központ tíz éves sikeres művészeti vezetéséért vehette át a díjat. 2020-ban, tizedik alkalommal Lévay-Kanyó Judit építészmérnök, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Szakkönyvkiadó Üzletág vezetője évente számos építészeti tárgyú könyv megjelentetésével az építészet propagálásáért kapta meg a díjat. 2021-ben, tizenegyedik alkalommal Dulácska Zsolt okl. építészmérnök érdemelte ki a díjat a szakmai továbbképzések, különösen az Építészeti világcsodák című előadás-sorozat magas színvonalú képi feldolgozásának önzetlen támogatásáért.

 

 


Gyereknapi csomagok

Gyereknapi sorsolás eredménye

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...