Hírek » Szuszó nyuszi napjai

Szuszó nyuszi napjai

Hamarosan elkészül a cisztás fibrózisról szóló mesekönyv, Szuszó nyuszi napjai címmel. A könyvet a Könnyebb LÉLEKzetért Alapítvány felkérésére, Dr. Major Judit iránymutatásaival írtam és rajzoltam. A mese a legkisebbeknek, 0-6 éveseknek és hozzátartozóiknak, környezetüknek, szeretteiknek szól. A korábbi segítő könyvekről itt olvasható bővebb információ.

Dr. Major Judit beveztője a könyvhöz: „Az, hogy lélegzünk, folyamatosan beszívjuk - kifújjuk a levegőt, az természetes. Észre sem vesszük, hogy csendben működik, mozog a tüdőnk. Amikor megbetegszünk, nehezebbé, hangossá válik a légvétel, vagy köhögni kezdünk. Vannak olyan köhögéssel járó betegségek, amik hamar meggyógyulnak, és olyanok is, amik nem múlnak el. A cisztás fibrózis (CF) egy öröklődő betegség, ami születésünktől fogva jelen van. Apró dugókat okoz abban a csőhálózatban, amit légutaknak nevezünk. Főhősünk, Szuszó nyuszi is cisztás fibrózissal született. Az ő történetén keresztül mutatjuk be, mi várható egy CF-es gyermek életében a születéstől az iskoláskorig: milyen vizsgálatokon, nehézségeken kell keresztülmennie, hány szakember ügyel rá, hogy szépen fejlődőn. A cisztás fibrózis betegség ma még nem gyógyítható, de a gyermek, a hozzátartozók és a gyógyító csapat összefogásával jól kezelhető. Ennek köszönhetően Szuszó nyuszi is megélhet minden élményt az egészséges kortársaival és a barátaival együtt."

Régóta dédelgetett álmunk egy cisztás fibrózisos gyerekeknek szóló mesekönyv életre hívása. Hisszük, hogy a mesének valódi gyógyító ereje van. Célunk a betegséget övező kétségek, az ellátás, és a beavatkozások kapcsán átélt szorongás csökkentése. Szuszó nyuszi szívmelengető története inspiráló üzenettel szolgálhat minden érintett gyermek és család számára, reméljük, hogy örömöt hoz mindazoknak, akik olvassák." Könnyebb LÉLEKzetért Alapítvány 


Balaton Díj

A Balatoni Szövetségtől átvett Balaton Díjjal, a keszthelyi Balaton-parton

Köszönöm a Balatoni Szövetségnek a Balaton Díjat!

TOVÁBB...

Gyógypuszi interjú

Interjú a Gyógypuszi könyvekről

TOVÁBB...

Meseprogram

Meseprogram Szentendrén TOVÁBB...

Bogyó és Babóca húsz éves

A Bogyó és Babóca sorozat 2024-ben ünnepli huszadik születésnapját, 2004-ban jelent meg az első kötet

Húsz éve jelent meg az első Bogyó és Babóca kötet

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...