Könyvek » Budapest könyvek

Budapest könyvek

Bartos Erika nevéhez számtalan mesekönyv fűződik, munkásságáért és karitatív tevékenységéért számos elismerést vehetett át. Budapestet bemutató két kötetével először lép ki a gyerekkönyvek világából. Eredeti építészmérnöki végzettségéhez visszanyúlva a főváros legszebb századfordulós épületeit veszi sorra, körbejárva azok múltját, jelenét és jövőjét. A Budapest titkai című kötet elnyerte a 2016-os Szép Magyar Könyv Verseny főpolgármestei különdíját.

A  Budapest titkai című kötet több év munkájának a gyümölcse, 28 kiválasztott épület kapott helyet benne. A történeteket a szerző szabadkézi grafikái, számtalan archív és friss fotó illusztrálja. A könyv a szerző magánkiadásában, kizárólag saját költségén jelent meg. BŐVEBBEN

Budapest rajzban című kötet az előbbinek tömörebb, rövidebb változata. Ugyanaz a 28 épület látható benne, de rövidebb leírásokkal, érdekességekkel, fotók helyett pedig kizárólag a szerző saját rajzai szerepelnek. A könyv a szerző magánkiadásában, saját költségén jelent meg. BŐVEBBEN

 Folytatódik a Bogyó és Babóca rajzfilm

Készülnek az új rajzfilm epizódok!

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...