Sajtó » Cikkek » 2005 Csodaceruza

Csodaceruza- 2005

Bogyó és Babóca

Csodaceruza

A Bogyó és Babóca sorozatban egy katicalány és egy csigafiú barátságának történetét követhetjük nyomon és mesélhetjük gyermekeinknek. Minden lényeges dolog benne is van néhány oldalon, ami csak megtörténhet a háromévesek csetlő-botló, mindig felfedezésekre váró kis világában: expozíció (van egy katicalány, aki békésen éldegél pöttyös házikójában), a bonyodalom (önzés és a veszekedés – kié legyen az a bizonyos egy szem talált cseresznye?), a fordulat (kukac találtatik a cseresznyében, akinek lakását sikerül tönkretenni a huzakodás miatt), illetve a megnyugtató megoldás (hőseink megtalálják a cseresznyefát, melyről mindenki bőségesen lakmározhat). A könyv lapjain gyerekrajzokhoz hasonlatos, kedves figurák jönnek-mennek, élik hétköznapi életüket, (reggeliznek, barátkoznak, csúszdáznak). A rajzok levegős elrendezése kiegészítésre, továbbrajzolásra csábítja a lehetséges olvasóközönséget – kinek várható átlagéletkorát tekintve ezt a megnyilvánulást én még biztosan a kreativitás jelenként üdvözölném, és nem korlátoznám.. És ha eltesszük ezt a sajátra mesélt és rajzolt kötetet a későbbiekre, biztosan nem bánjuk meg….


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...