Sajtó » Cikkek » 2005 Egyszervolt.hu

Egyszervolt.hu- 2006

Bogyó és Babóca

Almásy Katalin írása – Egyszervolt.hu

Bogyó és Babóca, egy katicalány és egy csigafiú. Mitől más ez a két kis figura, mint más mesebeli lények?
Talán attól, hogy nagyon kedvesek, aranyosak és történeteik valóban a gyerekek éltéről szólnak. Ugyanazok az események köszönnek vissza a gyerekolvasónak, amik nap, mint nap megtörténnek velük. Bartos Erika, a könyvek szerzője kitűnően érzi és érzékelteti ezt az irodalmi formát.

A könyvek szerkezete is nagyon egyszerűen és mégis okosan van kitalálva. A kicsi gyerek képi világának megfelelően Bartos Erika olyan rajzokat készít műveihez, amelyek színben, történetben megfelelnek a korosztálynak. A színes képekhez, amelyek szinte már önmagukban is mesélnek, egyszerű kis szövegek tartoznak. Így a szövegeket akár már egy első osztályos gyerek is elolvashatja, gyakorolva az olvasást, s egyben sikerélményt érve el ebben a tevékenységben.

 


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...