Sajtó » Cikkek » 2009 Femina

FEMINA.HU - 2009.12.

A 4 legédesebb gyerekkönyv karácsonyra
Csintalan lurkóknak

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő - Megmondalak!

Bartos Erika könyveit egyszerűen lehetetlenség letenni. Ezt bizonyára mindazon szülők megtapasztalták már, akik százakárhányadszor is felolvasták csemetéiknek, miért szerelt fel még egy hintát Anna, Peti és Gergő apukája, hogyan bújócskázott a család a lakásban, és milyen mérges is volt a kis csibészek anyukája, amikor a zuhogó esőben mindegyik porontya beletrappolt a pocsolyába. Anna, Peti és Gergő, akik egyébként a szerzőnő gyermekei, nem különlegesek, még csak nem is jobbak, mint a saját gyerekeink.

Így aztán a szülőknek is megnyugtató olvasni, hogy hasonló gondokkal küszködnek, és hasonló örömöket élnek meg, mint mindenki más. A Megmondalak! már a címében is rávilágít egy mindennapos, ám annál gyötrőbb problémára, ami nap, mint nap előfordul a többgyerekes családokban. Ám természetesen ezenkívül még sok más érdekes történet várja a szerzőnő által bájos rajzokkal színesített kötet olvasóit.
Ajánlott életkor: 1-6 éves.

http://www.femina.hu/karacsony/legjobb_gyerekkonyvek

 


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...