Sajtó » Cikkek » 2009 Harmonet

Harmonet – 2009.05.

Vegyél te is Zsákbamacskát!

2009. május 11. 00:31
Gáspár Katalin

Aki most Zsákbamacskát vesz, az biztosan nem vesz zsákbamacskát! Pontosan tudja, hogy amit a pénzéért kap, az a gyerekek lelkét a legmélyéig megmozgató, tökéletes magyarsággal és emberséggel megírt, valódi irodalmi gyöngyszem. Ez a Zsákbamacska ugyanis Bartos Erika, a nagyszerű kortárs gyermekíró-költő - grafikusművész, egyben három gyerekes édesanya műve!

A Zsákbamacska – valójában egy alma ízű cukorka. Sose hitted volna! Ugye? Épp ez a lényeg! Egész életünk efféle apró meglepetésekkel van tele, ha a gyerekünkre valóban odafigyelünk. Bartos Erikától minden édesanya ezt tanulhatja meg. Ezt a másfajta, szívvel-figyelős, gyerek nyelvén mesélős-verselős, közösen bánkódós, vagy örülős, egyéni – mégis minden család életében azonos szálon futó – különleges kapcsolatot.

A Zsákbamacska verseit mi azért szeretjük – (Mi= a gyerekek és én) – mert mindenről van bennük szó, ami nekünk fontos. Az anyuka érzéseit éppen úgy megindítja az anyák napi vers, mint ahogy a gyerek lelkét megfogja a „rongyiról” szóló. Neked volt valamilyen kedves tárgyad, alvótársad, „rongyid”, esetleg egy fehér mackód kiskorodban? Emlékszel még milyen nehéz volt nélküle? Ha már nem, akkor ezektől a verstől bizonyára eszedbe jut majd!

Bartos Erika népszerű verseskönyve most megjelent CD-n is, megzenésítve-dalosítva. A gyerekekkel közösen énekelhető, (Sőt fütyülhető!) formában.

Ha még nem ismered és van gyerek a közeledben, akinek JÓT – valóban jót! – akarsz, akkor csak annyit mondok: Vegyél Te is Zsákbamacskát!

http://www.harmonet.hu/csalad_otthon/20427-vegyel-te-is-zsakbamacskat!.html

 


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...