Sajtó » Cikkek » 2016 Magyar Nemzet

A kapaszkodótól Ybl Miklósig

Bartos Erika grafikus-meseíró évek óta vállal szerepet olyan humanitárius kezdeményezésekben, amelyeknek célja, hogy mesekönyvekkel tegyék könnyebbé a beteg gyerekek mindennapjait, felkészítsék őket a rájuk váró nehéz pillanatokra. Legutóbb egy autisták integrációját elősegítő könyvet illusztrált, de befejeződtek az előkészületei annak a kereskedelmi forgalomba nem kapható kiadványnak is, amely a dialízisre szoruló és transzplantációra váró vesebeteg gyerekeknek segíthet elűzni a félelmeiket. Mindeközben túllépve a gyerekkönyvek világán, Bartos Erika visszatért picit eredeti szakmájához, és kedvenc budapesti épületeinek titkait is felkutatta. 

A teljes cikk elolvasható itt: http://mno.hu/konyveshaz/a-gyerekektol-ybl-miklosig-1351530

Magyar Nemzet 2016


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...