Sajtó » Cikkek » 2012 Millenáris

KIÁLLÍTÁS

Segítsünk a mese erejével

„A bátorságpróba” címmel mesekönyv készült a daganatos és leukémiás gyermekek számára, az Őrzők Alapítvány kiadásában.

A könyv megjelenése igazi kuriózum a mesekönyvek között. Bartos Erika meseírónő illusztrációinak segítségével egy szülő, orvosok, pszichológusok és nővérek gyermeknyelven mesélik el a daganatos és leukémiás kisgyermekeknek a betegségüket és az ezzel járó megpróbáltatásokat. Bartos Erika meséjének titka, hogy a gyermekekről szól, a kórházi mindennapjaikat eleveníti meg, úgy, ahogy az a valóságban is történik. Bemutatja a különböző beavatkozásokat, kezeléseket (a képalkotó vizsgálatoktól elkezdve, a kemoterápián át a sugárkezelésig bezárólag), így feloldható az ismeretlentől való félelem.

Célunk, hogy a beteg gyermekek e könyv segítségével előzetesen megismerjék, ami velük történik majd és, ami rájuk vár a gyógyulásig tartó nehéz időszakban.

A daganattal, leukémiával küzdő kis betegek számára is nagyon hasznos, hogy egy olyan mese szereplőivel azonosulhatnak, akik hasonló betegséggel küzdenek és ezzel ők maguk a mese hősévé válhatnak.

A hátlapon a szerzők így köszönnek el a gyermekektől: „A doktor bácsi útravalóul a következőket mondta: „A bátorságpróba” jutalmaként, amelyen sikerrel túljutottatok, ti olyan bölcsek lettetek, mint a nálatok tíz évvel idősebb társaitok. Ha felnőttek lesztek, nektek is olyan munkátok lesz, mint a többieknek és ugyanolyan apukák és anyukák lesztek, mint a szüleitek!”

Az Őrzők Alapítvány minden eszközt megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a hosszú és fájdalmas kezelések során a legnagyobb segítőerő a szeretet és a törődés, valamint a lélek ápolása. „A bátorságpróba” című mesekönyv is ezt a célt hivatott teljesíteni.

Az Őrzők Alapítvány a következő tíz évben valamennyi Magyarországon gyógykezelt daganatos és leukémiás kisgyermekhez térítésmentesen szeretné eljuttatni az „A bátorságpróba” című könyvet. Jelmondatunk: Segítsünk a mese erejével!

Az Őrzők Alapítványról, röviden:

Az Őrzők Alapítvány a Semmelweis Egyetem II. számú, Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyul minden második daganatos és leukémiás beteg gyermek Magyarországon. Az Alapítvány legfontosabb célja a Klinikán gyógyuló súlyosan beteg gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Az Őrzők Alapítvány orvosi műszerek vásárlásával segíti a Klinikán kezelt gyermekek hatékony gyógyítását, támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy kórházközeli tartózkodását, hozzájárul a tudományos kutatásokhoz és segíti a beteg gyerekek rehabilitációját.


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...