Sajtó » Cikkek » 2011 Az Új Ember

Új Ember 2011

Bogyó és Babóca - Magyar rajzfilmsorozat

Amikor lányom egyéves lett, s heti három napot a munkahelyemen kellett töltenem, e számunkra nehéz helyzet a vártnál is sokkal jobban oldódott meg. A gondviselés jóvoltából rendkívüli emberrel találkoztunk: Klári néni, a nyugdíjas gyógypedagógus vigyázott lányunkra majdnem egy teljes éves át, és foglalkozott vele szeretettel, szakszerűen. Nagyon megszerettük egymást, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Nemrég moziba vitte Ágikát, a Bogyó és Babóca című moziból néztek meg egy csokorravalót. Azóta a Minimax csatornán követjük nyomon az újabb és újabb epizódokat: a mesemondó Pogány Judit, zenél az Alma Együttes.
A bájos katicalány, Babóca kissé bátortalan, de nagyon megbízható, tele jó szándékkal és segítőkészséggel. Bogyó, a kíváncsi és eleven csigafiú roppant érzékeny, hajlamos a sértődésre, de azután hamar megbocsát. A rövid történetek az erdőben játszódnak, ahol a két jó baráton kívül még sok kedves figura lakik: Baltazár, a méhecske, Pihe, a lepkekislány, Vendel, a szarvasbogár, és sorolhatnám. Egyik kedvencünk az a rész, amelyben a hangyagyerekek véletlenül eltörik Alfonz, a tücsök hegedűjét, de Patrik, a pattanóbogár újat készít neki, s ráadásul az erdő összes lakója fabrikál magának valamilyen hangszert, majd vidáman zenélnek együtt napestig.
A mesék szerzője, grafikusa, Bartos Erika három gyermek édesanyja. A Bogyó és Babóca történetek mellett a gyerekek körében népszerű Anna, Peti és Gergő mesekönyv-sorozata is, melyben saját családi életükből merít.
Gajdó Ágnes

 


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...