Vélemények » Olvasóimtól

Olvasóimtól

Részletek olyan levelekből, amiket végtelen örömmel olvastam. Köszönöm!
 

Először is ezen levelemmel szeretném megköszönni, hogy könyvei számos feledhetetlen és kellemes történettel szórakoztatják gyermekeimet napról napra! Minden alkalommal elragadtatva hallgatják az Ön harmóniával teli, érdekes történeteit! A Bogyóval és Babócával foglalkozó könyvei annyira univerzális témákkal rendelkeznek, hogy a világon bárhol élő es bármilyen nyelvet beszelő kis olvasót elvarázsolna.

 

Köszönjük a varázslatos meséket! Igazán szépek, tiszták, kedvesek! Egyetemista anyukaként magam is belefeledkezem, és jó kedvvel éledek fel a végén. Fiam 3 éves, az évszakkönyvből sorolja, ki kicsoda, melyik kinek a háza... 
A Peti, Anna és Gergő meg egy telitalálat! További sikereket és műveket kívánunk, valamint egészséget a kis ihlető családodnak! Bocsánat, hogy tegezlek, de ölelnivaló egyéniség vagy, amit írásban csak tegezéssel tudok kifejezni!

 

Az Ön mesekönyvei, verses kötetei szinte már családtagok, versei remek ritmusuk, stílusuk, nemes egyszerűségük termékeny talaj a zeneszerzés számára.

 

A feleségemmel megegyeztünk abban, hogy csak csodálni lehet azt, ahogy egyszerűen és őszintén örömmel csinál mindent. Nagyon fontos számunkra a keresetlen hangvétel, a kisgyermekek számára is könnyen érthető erkölcsi tanulság a történetekben. A mai megkavarodott világban ritkaság számba megy, hogy ilyen tisztán és egyértelmű dolgokkal találkozunk. Ha lehet egy kérésem, mint egy olvasó a nagyon sok közül, akkor azt szeretném, ha megőrizné ezt az egyszerűséget és a kereskedelmi szennytől mentes érzést. Nagyon nagy érdeklődéssel várjuk, hogy melyik sorozatban mikor jelenik meg egy-egy újabb darab. Tessék minket sok könyvvel, filmmel, rajzzal megörvendeztetni.

 

Ezelőtt is sokat hallottam az Anna és Peti könyvekről, de sokáig nem foglalkoztam vele, úgy gondoltam, biztosan olyan, mint a többi mesekönyv, amik már vannak itthon. Aztán amikor a kicsi lányomat szoktattam a bölcsibe a múlt héten, kezembe került az egyik kötet és beleolvastam. Nem tudtam letenni, annyira tetszett. A rajzok, a történetek, az életszagúság, az hogy a saját kis családomra ismertem minden egyes lapon. És hogy a lap nagyobbik részét a színes rajzok teszik ki, és pár sor csak a történet, mégis mindent elmesél. 
Megvettem a "Megmondalak" kötetet az 5 éves fiamnak. Nagyon szereti. Már kérte a következőt, a Kistestvér érkezik címűt. És megtörtént, amire régóta vágytam: esténként nem a dinoszauruszok étkezési szokásairól kell olvasnom, hanem Anna, Peti és Gergő történeteit, újra és újra! 
Köszönöm ezt a könyvet, remélem, hamarosan magunkévá tudhatjuk a többi kötetet is. Mert ezeket nem elég csak kölcsön kérni, ott kell, hogy legyen a polcon, mindig. További jó munkát, egészséget és sok örömöt kívánok!

 

A kisfiam lelkesedését és az orvosi várókban olvasott könyvmennyiséget látva bizonyára a hétszázhuszonharmadik e-mail lesz a mai napon, de mégis muszáj írnom. Meg szeretném köszönni, hogy van valaki, akinek nemcsak az a fontos, hogy a marketing szempontok alapján megfogja a gyerekeket és azután értelmetlen, káros szövegek közé szép képeket rakva vegye el a szülők és később a gyerekek kedvét is az olvasás élményétől. 
Bogyó, Babóca és összes kis barátja gyakorlatilag velünk lakik: Fiamnak két éves kora óta ők a barátai, a társast azért játsszuk, hogy most azért is hangosan menjünk, és felébresszük a sünit, de holnap reggelig sorolhatnám, és még egyszer- sokszor köszönjük. Anna és Peti sokat segített a kistesó érkezését megmagyarázni, és mindenféle jó ötletet kapunk ahhoz, hogy hova menjünk rövidke kirándulásokra. 
Hoppla nyuszi a pécsi nagymama ajándékaként került az életünkbe, és amikor megkaptuk, csak ezt olvashattuk, még a kórházban is. Gyerekem Pécsett a buszon és gyalogosan is idegenvezetést tartott két évesen, és a könyv rajzai alapján mindent felismert, és még a nagymamának is tudott újdonságokkal szolgálni. Kívülről fújja, a férjem is újra felfedezte a szülővárosát, mert mindent meg kellett néznünk, amit a könyvben a nyuszi és barátai megnéztek. A Marcipánmúzeumba a gyerek úgy toppant be: "Csókolom, hol van a Süsü?", mire a néni egyből tudta a megfelelő kérdést: "Csak nem megvan neked is Hoppla nyuszi? Bartos Erika díjat érdemelne ezért a könyvért, meg amit vele a városért tesz." 
Na és a versek: végre, végre, végre megint csak. Van értelme. Nem a lovaskocsiról meg a huszárról szól, amit a mai gyerek csak képen lát, hanem kukásautótól, Balatonon keresztül a gesztenyeállatokig mindenféle valóban érdekes és ismert dologról. Rímelnek! Nem a felnőtteknek írt gyerekes ostobaságok, hanem a gyerek érti, kéri, szereti és- hát persze - meg is tanulja mind. 
Szóval kedves Erika, ezúton is köszönöm mindannyiunk nevében az összes szuper mesét, verset, további sok örömet kívánok a gyönyörű gyerekekben és a munkában, reméljük még 100 évig!

 

Kislányom még csak öt hónapos, de már három hónapos kora óta nézegetjük és "olvasgatjuk" közösen a Zakatoló és a Százlábú című verses köteteit. Első gyermekes édesanya lévén nem gondoltam, hogy egy ilyen csöpp kis babát is már ennyire érdekelnek a ritmusos mondókák és a színes képek. Szívből gratulálok Önnek, és további sok sikert kívánok.

 

Mindkét gyermekem- 11 és 4 évesek- nagy rajongói a könyveidnek, valamennyi a könyvespolcuk ékessége. A kisebbik is kívülről fújja a meséket...esti lefekvésnél nélkülözhetetlen...Az Anna, Peti, Gergő sorozat, a Bogyó és Babóca összes, a Hoppla, a Zakatoló is rongyosra olvasva, mindenhova visszük, autóban utazásra, orvoshoz, nagyihoz, strandra, kirándulásra, oviba,suliba...mosdóba...és még sorolhatnám. Remélem, lesz még folytatás, újabb könyvekkel megörvendezteted a kicsiket és a nagyokat is! Munkádhoz sok sikert kívánunk, és örömmel várjuk a további könyveket!

 

Nagyon szeretjük a könyveidet. Minden nap olvasok a gyerekeknek belőlük.

 

Remélem, nem veszi tolakodásnak, ha elküldök két képet. A kistestvér elől magasabbra tettem a nagytesó kedvenc könyveit: a Bogyó és Babócákat, illetve az Anna-Peti-Gergő könyveket, nehogy a Kicsi összegyűrje a lapokat. De időközben ezek lettek a kicsi kedvencei is, így kitalálta, hogyan oldhatná meg a magasság problémát: kiborít egy műanyag doboznyi játékot, az üres dobozt felfordítva a könyvespolc alá teszi, és arra felállva máris eléri a kiszemelt könyveket. Rendszerint az összeset lepakolja és vagy hoz egyet nekem, vagy a bátyjának, vagy egyszerűen csak nézegeti a gyönyörű, színes rajzokat és saját magának mesél belőlük. Így szeretjük mi az Ön csodálatos mesevilágát! Hálás köszönet érte!

 

Fiam 2 éves múlt, egy fél éve megkapta a mamától a Zakatolót. A kezdetektől imádja, a Zakatoló vers és a Traktor a kedvence, bár mióta megzenésítve hallottuk a Regölőt, azóta az is nagy „favorit” lett! Mondanom sem kell, hogy a fél könyvet kívülről fújom. De nekem személy szerint a nagyon eredeti, pergős, különböző ritmusú versek mellett az tetszik a legjobban, hogy Ön rajzolta a képeket! Lenyűgözőek! Ráadásul, amit a versben olvasok, megtalálom a képeken! Ezt legjobban az Utakon című verssel lehet szemléltetni - már a kezdetektől tudtam a képekkel magyarázni a járműveket, állatokat, érdekességeket! Igyekszem megszerezni a többi verseskötetét is! Sok sikert, ötletgazdag munkásságot kívánok!

 

Mi is rajongunk a könyveidért, de legfőképpen az Anna, Peti és Gergő kötetek a kedvencek. Szeretnék gratulálni a nagyszerű munkádhoz, meseszép, és varázslatos. A kisfiam 5 és fél éves, és minden reggel és este a könyveiddel kelünk és fekszünk.

 

A versei aranyosak, változatosak és valóban gyerekeknek valók. Nagyon tetszenek, vidámak, kedvesek, óvó néniként is nagyon közel állnak hozzám.

 

A kislányom kedvenc meséje a Bogyó es Babóca, és amikor rászántam magam, hogy megtanulok varrni, rögtön a második alkalomra egy takarót találtam ki, amire en rajzoltam fel az általa kedvelt képeket. Azóta is imádja es nagy kedvence lett. Köszönet a sok kellemes pillanatért, amit a mesék olvasásával élünk át.

 

Ismét alkotásra adtam a fejem, megosztom Önnel is, mert ez a falvédő nem jött volna létre, ha nincs a Bogyó es Babóca könyv!

 

Külföldön élünk és a környezetünkben levő magyar családoknál is a legnépszerűbb könyvek egyike a Bogyó es Babóca sorozat, valamint az Anna, Peti es Gergo könyvek. Legutóbb nálunk volt baba-mama találkozó, ahol a gyerekek leültek a földre es lapozgatni kezdtek a könyveket. Akkor döbbentünk le igazan, amikor konkrét mondatokat tudtak idézni a könyvekből:) 
Köszönjük a munkait es reméljük, hogy meg sok új mesét olvashatunk a gyerekeknek az Ön könyveiből!

 

Ezúton szeretnénk megköszönni a meséit, történeteit és a verseit! Lassan minden könyve a polcunkra kerül - helyesbítek: az ágyra, hiszen minden este az Ön írásaival ringatom álomba két kisgyermekemet. Budapesten, Budapesten hatalmas a forgalom... kezdetű versét a 2 éves kisfiam kívülről fújja .

 

Kétgyermekes anyuka vagyok, Németországba élünk már 15 éve. Nekem nagyon fontos, hogy a gyerekeim magyarul megtanuljanak, és nem csak a mindennapi saját szókincsünket, hanem azon túlmenően is! Így ha Magyarországon vagyunk a könyvvásárlás egy állandó beépített program nálunk. A könyvesboltok átböngészése során sikerült a legaranyosabb, legszebb és legértékesebb (a tartalomra gondolok) könyveket megtalálnunk – a Tieidet! Teljesen mindegy, hogy a mesekönyveid vagy a Verseskönyveid, ezek mind-mind egy nyelvi, lelki és szellemi gyarapodás, gazdagodás a srácoknak. A mindennapi életünkben a könyveid nélkülözhetetlenek lettek. Az édes versek, amit a gyerekek már pár felolvasás után fújnak, vagy a Bogyó és Babóca aranyos, tanulságos történetei, mind-mind egy óriási plusz – pedagógiai téren is. KÖSZÖNJÜK! A lányom előveszi a könyveket és “olvassa” fel a öcsikéjének. Nagyon sok örömet hoznak ezek a könyvek az életünkbe! Németországban is vannak tömegesen mesekönyvek és a hozzá tartozó cikkek, de hiányzik a piacról az a jellegű, okosan és szívéjesen konstruált tartalmú mesekönyv, mint a tied. Akármelyik látogatónk felfedezi az általad írott könyveket a polcunkon, teljesen oda vannak érte – és nem csak a szülök, hanem a gyerekek is!

 

Egy köszönetet szeretnék mondani, hogy megszülettek a gyerekverses kötetei.

 

Kétgyermekes anyuka vagyok és imádok olvasni. Így buzgón kezdtem el a fiamnak már a kezdet kezdetén átadni könyv szeretetemet. Kisfiam örökmozgó, soha meg nem álló típus. Hiába is próbálkoztam, sajnos nem igazán érdekelték a könyvek. Persze a képeket megnézegette benne, de ha elkezdtem volna olvasni, egyből lapozni kezdett. Még a kedvenc hőseit se nagyon lehetett neki felolvasni. Kicsit el voltam kenődve, és irigyeltem azon anyukákat, akik fél - egy órán keresztül is tudnak mesélni gyerekeiknek, és ők figyelnek rájuk. Pár hónapja mikor megszületett a kislányom, akkor kapta fiam ajándékba a Zakatoló című könyvet. Már a borító magával ragadta, mert imádja a vonatokat, számtalanszor megyünk az állomásra vonatot nézni. Elkezdte lapozgatni a könyvet, én meg olvasni.... 
És akkor megtörtént a csoda. Bizony nagy-nagy kedvenc lett a könyv, a délutáni alvásnál és este is úgy alszik el, hogy a Zakatolót kell olvasni neki. Sőt! Ezt már hinni se merem, hogy napközben is előveszi, vagy hozza, hogy anya olvassunk a "zötyögősből", és én boldogan teszem. És szó szerint, mert a fiam imádja a versikéket, szereti a képeket (utána megbeszéljük, hogy mik vannak a csodálatos képeken), és bár százszor olvastuk már, én se unom meg, rendkívül dallamos, és a gyerekek nyelvén szól, azonnal megragadja őket. Kisfiam kimondottan imádja a hangutánzó szavakat. Ma délután újabb meglepetés volt, hogy már magától kezdte egy-két versnek az elejét mondani.... számomra ez hihetetlen nagy öröm. Már be is szereztük a további verses könyveket és alig várom, hogy együtt nézzük meg őket. Köszönjük a varázslatot!

 

Nálunk nincs olyan nap, hogy ne mesélnénk az Ön könyveit, verseit.

 

Nagyváradról írok Önnek, az itteni gyermekek nagy szeretettel olvassak műveit, ezért szeretnénk, ha megismernek a Bogyó es Babóca íróját is, hogy többet megtudhassanak a mesékről, a szereplőkről es arról, hogyan születnek meg a sorok, melyeket ok is olvasnak.

 

Könyvtáros vagyok egy vajdasági faluban. A könyvtárunkban megtalálható néhány Bogyó és Babóca könyv, de két kislány anyukája vagyok, így otthoni könyvtárunkban van 2 Anna, Peti, Gergő könyv valamint egy verses is. Nagyon nagy szeretettel várná itt Szerbiában minden gyerek!

 

Pedagógusként és szülőként is nagyra értékelem a műveit! 

 

Először is egy 5 és egy 7 éves gyerkőc anyukájaként, mint olvasó szeretném köszönteni Sopronból. Gyakorlatilag minden este az Ön meséivel alszanak el fiaim. Az ovisom elalvás előtt ragaszkodik a történeteihez, az első osztályosom pedig nagytesóként, egyben kezdő olvasóként nagyon szívesen olvas a versesköteteiből az öccsének.

 

Most is csak azért írok, mert találtam megint valamit, ami nagyon kedves volt az unokámnak, és nekem is. Tegnap este végig kellett olvasnom rögtön! A "Bárányfelhők" c. verses kötetet.

 

Egy kis alpesi városból írok Önnek, nagy tisztelettel és szeretettel. Lassan egy éve egy gyönyörű ikerpár édesanyja lettem és ugyancsak lassan egy éve rajongok a könyveiért. 
A picik már pár hónapos koruk óta nézegetik Hoppla meséit, Férjem, aki kicsit beszél magyarul, már kívülről fújja Anna, Peti és Gergő néhány történetét. Minden nap olvasunk a gyerekeknek, akik igazi nagy érdeküdéssel figyelik a rajzokat. Hihetetlen, de 5-6 hónaposan majd 40 oldalt végighallgattak és végignéztek az Anna, Peti és Gergő történeteiből egyhuzamban!

 

Csak gratulálni tudok Önnek ezekhez a történetekhez és rajzokhoz, és csak köszönetet tudok mondani, hiszen ezzel a gyerekeink kicsit megismerik Magyarországot, sőt az otthoni étkeket (grízes tészta, bundás kenyér, borsófőzelék...). Nincs más kötet "gyereknyelven", ami ilyen életközelien ugyanakkor játékosan szól a mai mindennapi életről. Fantasztikus!

 

Egy igen koros nagymama levelét olvassa. Hosszú életem során nem olvastam az Önéhez foghatóan kedves, mély érzésű, megható gyermekkönyvet. Az ANNA ÉS PETI könyvek nagy hatással voltak unokáimra, és még inkább önmagamra. Egészen megdöbbentem, hogyan lehet pár vonallal, néhány szóval ily sokat elmondani a gyereknevelés rejtelmeiről. Kérem, fogadja egy nagymama elismerő gratulációját, adjon Önnek az Isten jó egészséget, erőt!

 

Levelemet elsősorban a KÖSZÖNET motiválja, amiért maradandó szépséget adott a tiszta lelkű gyermekeknek munkáival. (Munka? Talán helytelen ez a kifejezés akkor, amikor valakinek a szívvel-lélekkel átitatott, önzetlen szeretetéről van szó.) Lányom kedvencei közé tartoznak kötetei (Marék Veronika mellett), s az öröm, amit látok arcán, amikor olvassuk Bogyót és Babócát, megnyugtató és felemelő – nekem is.

 

Nemrég, unokavigyázás során került a kezembe az Anna-Peti sorozata. Ezen a nyáron annyit olvastuk, hogy tán doktorálhatnék is ebből. Köszönjük! Sok gyerekkönyvet olvastam a végtelenül sok évem alatt, gyerekeimnek-unokáimnak. De az Ön könyvei végre olyanok, amik nem felnőtteknek íródtak, gügyögő hangnemben, mintha gyerekmesék lennének. Ezekben olyanok a szituációk, élmények, amiket valóban megél/megért egy 3-5 éves gyerek. Bizonyára ez vezérelte önt is a könyvek írása során. Gratulálok, és köszönöm, hogy ilyen szépet alkotott a mai világban!

 

Nagyon szépen köszönöm a sok mesét, amivel megajándékozol minket. Bölcsődében dolgozom, és olvasom nap, mint nap meséidet a gyerekeknek. Szinte kivétel nélkül élvezik őket, ismerik a szereplőidet, és már előre várják a következő oldalakat a könyvekben. Bogyó és Babóca annyira elvarázsolta őket, hogy a minap két rajzot is készítettem a könyv belső borítójáról, amelyek azóta a csoportszoba falát díszítik. Az üzenő füzetekbe is őket kell rajzolnom, amit nem csak ők élveznek, hanem én is.

 

Van egy kisfiam, aki egy védőoltást követően súlyos beteg lett. Szerencsére egy operációt követően tünetmentes lett, de a beszédfejlődése sajnos elmaradt a kortársaitól. A Te könyveid nagyon sokat segítettek abban, hogy már majdnem utolérte a többieket. Köszönöm, hogy lerajzoltad mindazt, amit én csak szóban tudtam elmesélni neki.

 

Szeretném megköszönni Önnek, hogy ennyi kiváló, a kisgyermek szívéhez, lelkéhez szóló történettel gazdagítja a mai gyermekek világát. Az Ön művei azok, amelyeket a kisfiam nem csak felolvastat, hanem amikről mesél is. Én is megtalálom a történetekben a gyermekem életét, és rengeteg ötletet is ad a szabadidős tevékenységekre, vagy akár a konfliktusok kezeléshez. Szóval igazán nagyon hálás vagyok Önnek! A Bogyó és Babóca mesék is bájos történetek, elragadóan közvetítik a barátságot, a baráti segítséget, vagy ami egy kisgyereknek fontos. Az Ön könyvei azok, amik soha nem válnak unalmassá. Százezredik olvasáskor is érdekes.

 

Engedje meg, hogy gyermek-könyvtárosként ezúton gratuláljak szívmelengető meséihez, azt hiszem sok ilyen könyvre volna szükség, hogy gyermekeink boldogan nőjenek fel!

 

Engedje meg, hogy tiszta szívből gratuláljunk a Bogyó és Babóca történetekhez, amelyek megörvendeztetik családunkat nap, mint nap. 3,5 éves lányunknak ők a kedvenc figurái, egy-egy mesét napokig, hetekig olvasunk (szülők, nagyszülők, dédszülők), illetve olvassa ő is a babáinak.
Sokat segítenek nekünk a nevelésben is, hiszen olyan értékrendet képvisel, jelenít meg minden mese, amiket mi is vallunk és követünk. A rajzok barátságosak, szépek, jó lapozgatni a könyveket.

 

Valójában a verseskönyvek miatt írok. Hasonlót sem igazán találni, mint a két megjelent verseskönyve. A nagyobbik fiam szinte az összes verset kívülről fújja. Imádják a rajzokat, mutogatják a képeket, ahogy a versben szól. Annyira jól megírt és megrajzolt könyvekről van szó, hogy minden este legalább 4-5 vers elolvasásával és végigmutogatásával zárul. Nagyon reméljük, hogy hamarosan újabb verseskönyv is megjelenik, mert hihetetlenül imádják a gyerekek.

 

Kolozsvárról írok, családunk nevében köszönöm, hogy segítettél nekünk felkészíteni a kisfiunkat a kistestvér érkezésére. Fél éve ismerkedtünk meg a könyveiddel, azóta is remek segítségül szolgálnak nekünk a gyermeknevelésben.

 

Ritka a mai világban az, hogy valaki egy marék gesztenyében is meglássa a lehetőségeket, a gyermeki öröm forrását és pl. egy nagyvárosi szmogos forgalomról is olyan kedves verset írjon, mint Te. Nagyon tetszik, hogy amíg a Bogyó és Babóca a megszokott mese-világba repíti a gyerekeket (és a felnőtteket is), addig az Anna, Peti és Gergő sorozat a mindennapi élet mindenki által átélt és megélt apró történéseit elevenítik meg, melyekről korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyire vonzzák a gyerekek fantáziáját. Nagyon tanulságos könyvek és mégsem kioktatnak, hanem észrevétlenül tanítanak, nevelnek, felkészítenek. És általuk én is tanulom az anyai türelmet, a megértést, mely szinte sugárzik a könyveid lapjaiból. Mert valós emberi érzések, érzelmek jelennek meg bennük. Mert valaki le meri írni, hogy egy Anya is lehet fáradt, mérges, türelmetlen, de aztán észrevétlenül mégis minden a helyes kerékvágásba kerül...

 

Majdnem egy évet töltöttem el a klinikán beteg kisgyerekek társaságában, akiket "Anna, Peti és Gergő"-vel a hónuk alatt láttam szaladgálni, ágyban feküdni. Az akkor három éves kislányommal is megtapasztaltam az "Anna, Peti és Gergő" mesekönyvek titkát: láttam mennyire csillogott a szeme, ha ebből olvastam neki, hiszen róla szólt, minden pillanatát el tudta képzelni.

 

A Hoppla-könyv igazán ritka egysége mindannak, ami izgalomba hajt, szórakoztat, tanít és elvarázsol egy gyereket. De voltaképpen az összes Bartos Erika-akciót köszönhetném: a két és fél éves unokaöcsém nemrégiben 3 hétre kórházba került, alig lehet lecsillapítani, kizárólag Bogyónak és Babócának sikerül. Tátott szájjal nézi a filmet már századszor, kívülről fújja a könyves meséket, és az a legjobb, ha új szobatársat kap, mert mindenkinek meg akarja mutatni őket, s akkor magától kezdi újra a teljes Bogyó-Babóca-kört.

 

Szeretném megköszönni azt a sok-sok örömet, amit gyerekeimnek és nekünk jelentenek a művei. Egyszerűen lenyűgözőek, és úgy érzem, felülmúlhatatlanok. Csodálom a tehetségét, kreativitását, türelmét, fantáziájának sokszínűségét. Azt hiszem, idős koromban is rajongani fogok ezekért a rajzokért! Szívet melengető és tökéletesen egyszerűen kedves és színes.

 

Bogyó és Babóca meséinek szerintem "gyógyító mese" hatásuk is van, mint az Anna, Peti és Gergő történeteknek is.

 

Biztosan rengeteg olvasói levelet kap, remélem, hogy lesz pár perce elolvasni az enyémet is. Egy hét hónapos kislányom van, nagy rajongója vagyok a műveinek. Szeretném ebben a rövid levélben megköszönni a munkáit és gratulálni hozzájuk. Kedvencem a Bárányfelhők és Bogyó és Babóca, szinte naponta olvasom őket a kisbabámnak. Örülök, hogy a kisbabámnak skandálhatom altatóként a Locsolóautót, a Trolibuszt és hasonló városi verseket. A Bárányfelhők c. kötet nagy részét kívülről tudom, a családban többször el kell mondanom az anyukákról szóló verset, gyönyörű szép!
A rajzokat is nagyon szeretjük, a kislányom hihetetlenül tág pupillákkal szemléli és hosszú időn át nézi őket. Első baba mellett sokszor érzem magam fáradtnak, feszültnek, de a rajzok mindig megnyugtatnak, olyan szeretni valóan barátságosak, olyan kerek a világ tőlük.

 

Nagy örömmel olvasom kislányomnak a Bogyó és Babóca könyveket. Biztos vagyok benne, hogy egyre bővülő és színesedő szókincsét a könyveidnek is köszönhetjük.

 

Kisgyermekes szülőkként szeretnénk elismerésünket kifejezni Önnek azért, hogy meséivel oly nagy hatást tudott elérni a gyermekekre. Bármelyik könyvét, meséjét olvasva a gyerekek maguknak érzik a történeteket, hiszen éppen azokról a történésekről ír, amelyek velük is naponta megtörténnek. A meséi olyan egyszerűen és érthetően megfogalmazottak, hogy nem szükséges magyarázat hozzájuk.

 

Meg kell köszönöm neked ezt a nagyszerű mesekönyvet, az ANNA ÉS PETI Kistestvér érkezik címűt. Lányom hiperaktív, nehéz vele, de kaptunk egy nagyszerű óvónőt, aki sokat javított rajta, Ő javasolta a könyved. És láss csodát, a lányom a mai napig és mindig hordja magánál a könyvet és a képek alapján mesél nekem, szóval neked köszönhetem, hogy most már leül, és nem rohangál. A könyv minden percét élvezi. Nagyon köszönöm neked ezt a könyvet, és a segítséged a lányom hiperaktivitásának javításán. Sok sikert a következő könyveidhez és a nagyszerű munkádhoz.

 

Kedves Erika! Egy 4 éves kisfiú anyukája vagyok, aki imádja a könyveidet! Mióta megszületett, olvasok neki, de ilyen még nem volt, mint most! Az Anna és Peti könyv a CSÚCSOK CSÚCSA! Karácsonyra kapta és azóta mindennap abból kell olvasni. Csak gratulálni szeretnék!

 

Bölcsődében dolgozom, kisgyermeknevelő vagyok, s két felnőtt boldog édesanyja. Mindig szelíd meséket választottam a csoportomban. Ahogy mesélek nekik az Anna, Peti és Gergő sorozatból, csillog a szemük, rácsodálkoznak, újra élik a mindennapok apró örömeit, konfliktusait. Megoldást, mintát is kapnak! Nem csak ők, hanem a szüleik is. Most ez lett a kedvencünk! A szülőcsoportos beszélgetésen mindig jó szívvel ajánlom a sorozatát. Úgy érzem, ez a bölcsődés korosztálynak is szól, őszintén, szelíden, szeretettel. Azt hiszem ez a titka!

 

Ezúton szeretnék KÖSZÖNETET MONDANI ÖNNEK: 
Lányom 3 napja lázas, csak a meseolvasás nyugtatta meg. Kitaláltam egy alkut, akkor olvasok belőle, ha minden második oldal után iszik egy kortyot és minden mese után egy falatot eszik. Így sikerült annyi folyadékot belediktálni, hogy talán javul a helyzet. Hálásan köszönöm Önnek, mert csak így tudjuk vészelni ezeket a napokat. Lassan elszakad a könyv, újat kellene beszereznünk, mert annyit lapoztuk, hogy az hihetetlen. Nagyon gratulálok, és további hasonló sikereket, egészséget, boldogságot kívánunk.

 

Gyermekeim Karácsonyra kapták az Anna és Peti könyveket, azóta rendszeresen ez az esti mese. A kislányom teljesen átéli a történeteket, mert saját élményeihez tudja kapcsolni (bárányhimlő, fogmosás, durca a kedvencek). Az elmúlt hónapban estek át a bárányhimlőn, rögtön utána pedig egy nagyon hányós betegségen. Szeretnék gratulálni a könyvekhez, és megköszönni azt a sok szeretetet, melyet a könyvek áthoznak és sugároznak.

 

Csak szeretném megköszönni, hogy az Ön könyvét hozta nekünk a Jézuska, az Anna és Peti az óvodában címűt. Gyakorlatilag végigbőgtem, persze erősen visszafojtva, hogy hároméves lányom is annyira élvezhesse, mint én. Végre egy olyan mesekönyv, amin látszik, hogy kisgyermekes szülő írta... Tiszta szívből gratulálok és örülök, hogy vannak még ilyen emberek, mint Ön.

 

Jár a csoportomba egy magatartászavaros 7 éves fiú, aki tiltakozott a versek ellen, mert ő utálja azokat, de amikor elkezdtük a Te könyvedet, nem engedte, hogy letegyem, végig kellett mondani az összeset. Gratulálok!

 

Nagyon köszönjük a kedves könyveidet, melyet a karácsonyfa alá tehettem a kisgyermekemnek. Ő még csak 1,5 éves múlt, de nagyon nagy örömmel veszi – sőt kéri is –, hogy az Anna és Peti sorozatból olvassak neki. Még egyszer köszönjük ezeket a tanító célzatú, de mégis érdekes történeteket.

 

Négygyermekes anyaként az én kedvenc kötetem a "Megmondalak", s abból is az "Elég volt!" című mese. Én is léptem már rá építőkockára, s volt, hogy a háromszor megmelegített kávét végül hidegen ittam meg…

 

20 hónapos ikreimnek köszönhetően ismerkedtem meg Anna és Peti könyveddel. Gyermekeim imádják, és még én sem untam meg sokadszori olvasás – nézegetés után sem.

 

Először is szeretném megköszönni azt az élményt, melyet Anna és Peti olvasása közben szerez meg az ember. A rajzok nagyon aranyosak és a történetek is nagyon tetszenek, mint leendő anyának és pedagógusnak egyaránt.

 

Szeretnék gratulálni Anna és Peti könyveidhez! Végignéztem a honlapodat is, gratulálok a nagyszerű ötleteidhez, és főleg ahhoz az energiához, ami a képeken is átsugárzik belőled, és emellett elnézve a munkáidat... Egyszóval le vagyok nyűgözve, és további sok sikert kívánok neked!

 

Nem tudom elégszer megköszönni, hogy olvashatjuk az Anna és Peti könyveket! Sokat segít esténként, nincs könyv, amit így imádnak a csemetéink! Sok sikert kívánok a munkájához, szeretettel varjuk további aranyos könyveit!

 

Azért írok, mert nagyon-nagyon tetszenek a könyveid! Kislányom novemberben a 3. szülinapjára kapta meg a kék Anna és Petis könyvet. Majd februárban a névnapjára megvettük a pirosat is. Azóta nincs olyan nap, hogy ne venné elő! Azt hiszem, hogy egy 3 éves kislány életében olyan, hogy ilyen sokáig legyen egy könyv kedvenc, nem nagyon van... Az óvodakezdésben is nagyon segített.

 

Most találtam rá a honlapodra és szeretném elmondani, hogy mennyire hálás vagyok Neked az Anna és Peti történetekért. A lányom nap, mint nap, újra és újra olvastatja a történeteket. Gyermek-könyvtáros vagyok, minden kisgyerekes anyukának ajánlom a könyveidet.

 

Megdöbbentő, hogy Ön milyen emberséges ebben a világban! Nagyon köszönöm Önnek ezt.

 

Szívből gratulálok a könyveihez, nagyon szeretjük, nagyon tündériek, gyermek-közeliek, és nem utolsó sorban a grafikájuk is szép! Ezt nem csak, mint anya, hanem mint pedagógus mondom, írom.


További jó munkát kívánok a könyveihez, és bízom benne, még jó párral gazdagíthatjuk a könyvespolcunkat!

 

A képeken 27 hónapos lányom látható, akinek minden este a "Fogasbácsis" történetet kell elmesélnem ("Fogmosás" az Anna és Peti sorozatból). Korábban sosem mosott ekkora lelkesedéssel fogat! Nagyon köszönöm ezt is, és a csodálatos meséket is!

 

Szeretném megköszönni Önnek, hogy ilyen színvonalas könyveket és honlapokat állított össze! Fiaim eddig csak autópályának használták a könyveket, míg nem kaptak az Anna, Peti és Gergő sorozatból kettőt karácsonyra. Saját élményeiket is beleszövik a történetbe, ha a képek alapján próbálnak mesét mondani egymásnak. Ezt korábban nem tudtam elérni náluk egy könyvvel sem.

 

Gratulálok Anna és Peti könyveihez! 3 éves gyermekem maga vette le a könyvesboltban a polcról, és közölte, hogy ez a könyv neki kell. Azóta már rongyosra olvastuk.

 

Látszik, hogy ezt a könyvet végre valóban kisgyermekes szülő írta. Sugárzik a szeretettől, őszintén gratulálok minden oldalához! Sok erőt, örömet, sikert kívánok!

 

Újdonsült anyaként 3 hónapos babámnak vásároltam meg a "Bárányfelhők" című kötetét. Teljesen lenyűgözött, zseniális mind a szöveg, mind a képek! Nagyon örülök, hogy találkoztam vele, gyűjteni fogom a könyveit!

 

Nemrég bukkantam rá Zsákbamacska című verseskötetére, a legnagyobb örömömre. Ugyanis két éves fiam él-hal az olyan járművekért, mint a vonat, a kukásautó, busz és legfőképp a villamos.
Köszönöm, hogy írt egy verseskötetet, amely ennyire egyezik a kisfiam ízlésével.

 

Még soha nem szántam rá magam, hogy levelet írjak számomra ismeretlen "szerzőnek", de most megteszem. Szorgalmasan gyűjtjük az új könyveidet, a nyuszi is hozott két új mesekönyvet és a Zsákbamacskát is. És emiatt írok. Azt gondoltam, a verses könyv már túlzás. Imádjuk a meséket, de még verset is... És tegnap este azzal szembesültem, hogy IGEN, verset is... Fiam végighallgatta, sőt a gesztenyést sokszor kérte. Szeretettel gratulálok, és köszönöm, én is és a párom is várjuk, hogy mit választ este a kisfiunk, és szívesen olvassuk, néha már felmondjuk neki a meséidet, verseidet. Kérlek, ne hagyd abba, derűs, kedves szemléleted sokat segíthet másoknak is.

 

Az első Anna és Peti könyve megjelenése óta figyelemmel kísérik a gyermekeim a munkáját. Végre egy könyv, ami nincs elszállva a való világtól, ezért érthető. Egyszerű mondatai és a rajzok is a legkisebbek számára is figyelemfelkeltőek és varázslatosak. Még nekem is vicces, és élvezettel lapozom. Mint Budapest mellett élő szülő sokat segít a kirándulás ötletekben is, amit bevallom kijegyzeteltem, és általában szombat reggel eldöntjük együtt, hogy hova menjünk éppen. Mint kiderült, a korombeli könyvolvasó ismerőseink is hasonlóan tesznek. Aztán meg elolvassuk a könyvben mikor hazajöttünk, hogy hol jártunk.

 

A kislányom kedvéért készítettem a szobája falára saját kezűleg falfestéssel dekorációt a "mesehősökről". A kislányom azóta is csodálja, minden este elköszön tőlük. Igazán boldog, hogy Bogyó és Babóca őrzi az álmát! Remélem, még nagyon sokáig élvezhetjük az Ön meséit és verseit, mert igen szórakoztatóak, és nem utolsó sorban hatékony tanulási/tanítási lehetőséget nyújtanak a gyerekeim részére!

 

Rendszeresen járunk könyvtárba, ahol végre ki tudtuk kölcsönözni az Anna, Peti és Gergő Süss fel, Nap! című részét. Annyira belemerültünk az olvasásba, hogy ott helyben kiolvastam a fiamnak az egész könyvet. Nem láttam még őt ennyire lelkesnek meseolvasás közben, és ami nagyon megérintett, hogy végig mosolyogva hallgatta. Egyes rajzokon pedig göndören kacagott. Nagyon tetszett nekem is a könyv, főleg, hogy egyes részek olyanok voltak, mintha a mi életünkről szólnának, és ami még nagyon a könyvei mellett szól, azok a rajzok. Kisgyerekeknek szólnak, olyanok, amilyennek ők rajzolnák meg a meséket, egyszerűek, és mégis csodálatosak, számukra érthetőek, vidámak, színesek.

 

Remek kis verseket írtál, ritmikusak és kedvesek. A gyerekek életéből valók. Sokukat jól lehetne énekelni is.

 

Mi azért szeretjük ezeket a verseket, mert mindenről van bennük szó, ami nekünk fontos. Az anyuka érzéseit éppen úgy megindítja az anyák napi vers, mint ahogy a gyerek lelkét megfogja a „rongyiról” szóló. Ezt a másfajta, szívvel-figyelős, gyerek nyelvén mesélős-verselős, közösen bánkódós, vagy örülős, egyéni – mégis minden család életében azonos szálon futó – különleges kapcsolatot adja át.

 

Nagy rajongóid vagyunk, különösen a verseid tetszenek nagyon. 2,5 éves kisfiam mindegyik kötetet kívülről fújja.

 

Az Ön könyveit forgatni a gyermekeknek több mint öröm! A jóérzés, amit Ön ad, az csoda!

 

Köszönöm, hogy ilyen szép és kedves mesekönyveket készít, sok örömöt okoz vele. Nagyon szeretjük az Anna, Peti és Gergő, a Bogyó és Babóca és a mondókás, verses könyveket is. Alig várom, hogy megjelenjenek újabb részek, hogy megvehessem a kislányomnak.

 

Csak meg szeretném köszönni, mint gondolom, oly sok másik anyuka, hogy a meséiddel megkönnyíted az életünket. Úgy szoktunk be az oviba, hogy az elképesztő. Boldogan megy, mit megy – rohan, és egész hétvégén én voltam az óvó néni... És biztos vagyok benne, hogy ez részben Neked és a könyveidnek is köszönhető (konkrétan persze az ovis meséknek)! A történeteid nélkülözhetetlenek! Egy boldog anyuka, és hűséges olvasód.

 

Nagyon szépen köszönjük a Hoppla meséket. Nagyon nagy sikere volt 3 éves kisfiamnál. Olyannyira, hogy májusban tettünk egy pécsi kirándulást is: Hoppla túrát. Remek segédlet volt a könyv a tervezésben és a túra alatt is.

 

Prágában élek a családommal. Pár hónappal ezelőtt találkoztam a könyveivel, és azonnal meg is vettem a 3 éves kislányomnak az Anna és Peti: Kistestvér érkezik c. kötetet, mert nagyon megtetszett, és úgy tűnt, hogy a kislányom fel is tudja dolgozni a történeteket. Ez a könyv azonnal a kislányom kedvence lett. Nagyon hálás vagyok, hogy Önnek köszönhetően léteznek mesekönyvek, amelyek tényleg kisgyerekeknek szólnak.

 

Engedje meg, hogy gratuláljak a Zakatolóhoz! Nap, mint nap órákat töltünk vele. Fantasztikus egytől egyig az összes költemény! Kisfiam két éves, persze igazi fiúként a járművek nyűgözik le! Már rengeteget idéz szóról szóra a könyvből, különösebb tanítás nélkül megmarad neki. Nagyon hasznos, imádjuk, köszönjük még egyszer! Isten áldja további munkásságát!

 

Szeretnék köszönetet mondani ezúton a munkájáért. Tegnap volt nálunk egy Kistérségi Versmondó verseny, ahova a 4 éves kislányom benevezett, és az Ön versével, a "Gomba" cíművel megnyerte az óvodás kategóriában az I. helyezést. Nem volt kérdéses, hogy kinek a verse legyen a szabadon választott vers, hisz mindig az Ön könyveiből kell nekik olvasnom. A kislányom sikerében így Önnek is része van! Ezúton szeretném megköszönni, hogy ilyen csodálatos versekkel kedveskedik nekünk, mindenkinek!

 

Az Ön könyvei a környezetünkben élő legtöbb gyermeket leköti, megnevetteti, szíven simogatja. Mind a grafikát, mind a szövegeket élvezettel fogadja a nagyfiunk, férjem is és én is.

 

Másfél éves volt a Kisfiam, amikor először elkezdtem mesélni a könyveidet, és azóta is minden egyes lefekvéskor a te meséidet olvasom neki. A könyveidből én is mindig ihletet és erőt merítek, nekem is jó érzés vidám családi történeteket olvasni. Példaértékű számomra, amilyen tökéletes szeretettel veszed körbe a gyermekeidet. Köszönöm, hogy ezt megosztod, és ez az érzés hozzánk is eljut a könyveiden keresztül!

 

Meg szeretném köszönni Neked nemcsak az Anna, Peti, majd Gergő könyveket, de a Bogyó és Babócákat és a Zsákbamacskát is (és természetesen a többi írásod is, amiket még nem ismerünk)! Ezek nemcsak a 2 és féléves kislányom kedvencei lettek, de az enyémek is! Ezekből nemcsak a kislányom tanulja a világot, hanem én is sokat tanulok belőlük. Tanulom a türelmet, a megértést, azt, hogyan kell az apró dolgokban meglátni a legnagyobb kincset.

 

Szerintünk az Ön könyvei tüneményesek és bájosak, úgy a rajzok, mint a történetek. A lényeg szerintem az, hogy a gyerekek megszeressék a könyveket, és a közös mesélés által maguk is olvasni szerető, színes fantáziavilágú felnőttekké váljanak majd. E cél eléréséhez az Anna, Peti és Gergő történetek tökéletes kezdőlépcsőt jelentenek.

 

Köszönjük az élményt, amit a Zakatoló és Bogyó és Babóca történeteinek olvasgatása, lapozgatása nyújt nekünk. Örök hálával, tisztelettel, köszönettel és üdvözlettel.

 

Kisfiam 2 éves, de mar 1 éves kora óta nagy Anna, Peti es Gergő rajongó. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban lakunk, a nagyszülők az összes kötetet eljuttatták hozzánk és szinte már az összes mesét betéve tudja az egész család. Végre egy sorozat, amit én is szívesen olvasok nap, mint nap, néha több órán keresztül.

 

Szentül hiszem, hogy Anna, Peti és Gergő történetei nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a kislányom kiegyensúlyozott, boldog, önmagát kétévesen is (majdnem) tökéletesen kifejezni tudó mosolygós gyermek. Köszönettel tartozom mindezért. És a sok szép együtt töltött estéért, meg az összes hétvégi kirándulásért és programért, ami a könyvek nélkül talán sosem jutott volna eszünkbe.

 

Szeretném neked megköszönni azt a sok boldog órát, amit könyveid olvasásával töltöttünk, és mindenekfelett azt a rengeteg segítséget, melyet a gyereknevelés-testvérszületés rögös útján történeteid jelentettek nekünk.

 

Meg szeretnénk köszönni mindent, ami Bogyó és Babóca. Családunk apraja-nagyja imádja a meséidet. Szerelem első látásra volt kislányunknak az első tátott szájjal, szemrebbenés és szinte levegővétel nélkül végignézett mesétek. Rajongásig imádja a mese minden kis "bogárkáját".

 

Kolozsváron lakunk férjemmel és három éves kislányommal, és nemsokára születendő kisbabánkkal. Ez úton szeretném köszönetemet kifejezni a sok meséért, amit írt, és amikkel olyan sok örömet szerzett kislányomnak és nekünk is. Csodálatosnak tartom azt a természetes, meleg hangnemet, és azt a sok vidámságot, ami árad a rajzaiból. Kislányomat teljesen elbűvölték ezek a könyvek, és határozottan állítom, hogy a kistestvér érkezésének megkönnyítésében is nagy szerepük lesz. Annyira megszerette, hogy egy-egy részt vagy százszor is újra kellett neki olvasni.

 

Gratulálok a könyveihez, nagyon nagy segítség, mert meséivel sokkal könnyebben tudok a gyerekeknek megmagyarázni dolgokat, illetve nagyon örvendeznek, amikor a képeken ismert épületeket látnak.

 

Könyvet kerestem az akkor elsős lányomnak, hogy megszerettessem vele az olvasást. Olyan könyvet kerestem, amelyikben viszonylag kevés szöveg van, nagy betűkkel van írva és sok benne a színes illusztráció. Ekkor akadtam rá az Anna és Peti sorozat első kötetére. A siker mérhetetlen volt.

 

Köszönjük a sok-sok örömteli percet, amit a könyvei jelentenek számunkra! Kisfiam még csak pár hónapos volt, amikor először olvasgattam neki a Bogyó és Babócát, és azóta is imádjuk a könyveit!

 

Ezúton szeretném megköszönni a kislányom és jómagam nevében az írásait. Idén nyáron, 3. születésnapjára kapta lányom az egyik kötetét, és egyszerűen szerelmesek lettünk a soraiba. Alig két hónap leforgása alatt százszor olvastuk az elsőt, illetve beszereztünk még 3 másikat! Kislányom ezekre az édes, életszerű történetekre alszik el. Köszönjük még egyszer az élményt, és további sok sikert kívánunk!

 

Biztos sokan írták már Önnek: Köszönjük a munkásságát! Én egy 3 éves kisfiú anyukája vagyok, aki hálás az Ön tevékenységéért. A kisfiam imádja a könyveit, minden sorozatból van már könyvünk. Ezek segítettek minket át a bölcsőde – és most az óvodakezdésen. Hihetetlen, milyen ráérzéssel találja meg a témákat.

 

Azért írok, mert, ahogy az Anna könyvben leírta a kezdeti nehézségeket, ez nekem is segített megértenem, hogy mások is így élték meg, nem vagyok egyedül. Még egyszer köszönjük!

 

Szeretném megköszönni a sok csodálatos mesét, amit ír! Két gyerkőcöm teljesen azonosul a történetekkel. Amerikában élünk már 4 éve, és hatalmas segítséget jelentenek a könyvek számomra abban, hogy a gyerekeimet szépen tudjam megtanítani magyarul, és ismerős legyen számukra Magyarország is.

 

Egy nagyon kedves barátom érkezett hozzánk a minap vendégségbe és a 3 éves kisfiamnak hozta el az egyik könyvét, nevezetesen a Kistestvér érkezik című epizódot. Az ajándékba kapott könyv lenyűgözte az egész családot. Olvastatja velem, az apukájával, a nagyival es ő maga is olvassa. Nagyon köszönjük az élményt és a lehetőséget, melyet a könyveivel ismeretlenül is adott nekünk. Gratulálok, sok szerencsét, egészséget, boldogságot kívánok.

 

Ezúton szeretném megköszönni Önnek a HOPPLA MESÉI - Kirándulás Pécs városába című mesekönyvet! Kérem, írjon más városokról is hasonló könyveket, mert a gyerekek és persze mi is élveztük a város ily módon történő megismerését! Köszönetet szeretnék mondani a könyveiért, mind a kedvencünk!

 

Köszönjük a meséket, nem tudom elégszer megköszönni, mert annyira szívhez szólók, szívből jövők, aranyosak, kedvesek, élettel telik, vidámak, sugárzik belőlük a szeretet. Köszönöm, hogy nyelvtanilag is ilyen szépen, helyesen és helyesírási hiba nélkül került kiadásra a könyv, sajnos nem minden könyvről mondható ez el. Biztatom a folytatásra és tiszta szívemből kívánom, hogy legyen mindig ilyen sikeres írónő!

 

Lányaim kedvenc könyvei a Babócás és az Anna, Peti és Gergő sorozat. A történetek olyanok, mintha velünk történtek volna meg. A rajzok is annyira elbűvölőek, hogy csak gratulálni tudok! Köszönjük, hogy ennyi szépet kaptunk!

 

Szeretnék gratulálni a Hoppla nyuszis könyvhöz! Imádjuk a könyvet, és mint nagy világ- és országjárók, különösen örülnénk, ha Hoppla más városba is ellátogatna.


Gyógypuszi interjú

Interjú a Gyógypuszi könyvekről

TOVÁBB...

Meseprogram

Meseprogram Szentendrén TOVÁBB...

Bogyó és Babóca húsz éves

A Bogyó és Babóca sorozat 2024-ben ünnepli huszadik születésnapját, 2004-ban jelent meg az első kötet

Húsz éve jelent meg az első Bogyó és Babóca kötet

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...