Aktuális » Brúnó 6

Brúnó 6

Megjelent a Brúnó Budapesten sorozat hatodik kötete, mely a főváros környékének érdekességeit, látnivalóit, kirándulóhelyszíneit mutatja be, hosszabb-rövidebb gyalogos és biciklis túrákat javasolva Budapest közelében. 

A mese szereplői ellátogatnak Szentendrére, a Vácrátóti Arborétumba, a veresegyházi Medveotthonba, az alsógödi Duna-partra, a Gödöllői Királyi Kastélyba, az ócsai láperdőbe, a zsámbéki templomromhoz, az érdi minarethez, a biatorbágyi vasúti hídhoz, a Martonvásári Kastélyparkba, Dobogókőre, Pomázra, a Budakeszi Vadasparkba, Solymárra, Budaörsre és a Pilis néhány szép pontjára. Több kedvencem is akad a témák között, az egyik mindenképpen a szentendrei Skanzen, egyetemi éveimben Istvánfi Gyulától tanulhattam népi építészetet. Sok izgalmas részletet és rajzolnivalót rejt a könyv, a helyszíneket mind véigjártam, alább látható a kötetből pár rajz, illetve a helyszíneken készített fotókból néhány. A hatodik kötettel a Brúnó Budapesten sorozat lezárul, de készül hozzá egy applikáció, mely a kisgyerekes családoknak nyújthat érdekes információkat a városról. 


A Brúnó Budapesten-sorozat zárókötete A hatodik kötet helyszínei Szentendre belvárosa Szentendre éjjel Szentendre  Fő tere Gödöllői Királyi Kastély Martonvásári Brunszvik-kastély Budakeszi Vadaspark Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert Zsámbéki templomrom Pilisszántói Csillagösvény Szentendre belvárosa Szentendrei Skanzen Szentendrei Skanzen Szentendrei Skanzen Szentendrei Tömegközlekedési Múzeum Retro Design Center, Szentendre Budakeszi Vadaspark Budakeszi Vadaspark, őstulok kicsinyével Vácrátóti Botanikus Kert, vízimalom Vácrátóti Botanikus Kert, Alsógödi szabadstrand, háttérben a Homoksziget A Duna-part Alsógödnél Boldog Özséb-kilátó Boldog Özséb-kilátó lépcsője Dévényi Antal-kilátó Pilisszántói Boldogasszony Kápolna Zsámbéki templomrom Érdi minaret Biatorbágyi híd Solymári vár Budaörs, Kőhegyi kápolna Ócsa Pilisborosjenő, Egri vár másolata Dobogókő, Dunakanyar Dobogókő, kilátó Gödöllői Királyi Kastély Gödöllői Királyi Kastély, Erzsébet királyné szalonja Martonvásári Brunszvik Kastély Veresegyházi Medveotthon Pomázi János-forrás Pomázi Petőfi pihenő Jági-tó A Pap-réti biciklitúra végpontja

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...