Hírek » Brúnó a Balatonon 1

Brúnó a Balatonon 1

Már kapható a Brúnó a Balatonon sorozat első része, a Balaton-felvidék!

A Brúnó Budapesten sorozat lezárása után a történet a Balaton vidékének bemutatásával folytatódik. Időben visszarepülünk, hiszen a mese szerint Brúnó 5 éves volt, amikor a család Budapestre költözött. Így most visszalépünk Brúnó óvodás éveibe, amikor még a Balaton közelében teltek a napjai, és a kis olvasók ismét barátok, rokonok segítségével barangolhatják be a magyar tenger érdekességeit. A sorozat három kötetben öleli fel a Balaton tájait: 1. BALATON-FELVIDÉK, 2. DÉLI PART, 3. NYUGATI KARÉJ. A sorozat második kötete 2022 szeptemberében, a harmadik kötet 2023 áprlisában jelent meg. Köszönöm a szép cikket!

Az első kötetben Brúnó 3 évesen, családi utazások, nagyszülőknél tett nyaralások és baráti kirándulások során látogatja végig a Balaton-felvidék sok szép pontját. Először összegyűjtöttem a témákat, és számtalan könyvet elolvastam a Balatonról. Ezután bejelöltem a helyszíneket a térképen, és a férjemmel bebarangoltuk az összeset. A gyűjtőmunka után elkészíttetem a forgatókönyvet, majd hozzákezdtem a rajzokhoz. Igyekeztem változatos témákat beleszőni a  történetbe, hogy a könyv mindenkinek hasznos legyen és örömöt hozzon.

Boldog vagyok, hogy a 19. Nemzetközi Építészkongresszuson a Brúnó-sorozatom kiérdemelte az építész szakma irányából érkező elismerést, a Sivatagi Kőrózsa-díjat.


Brúnó a Balatonon - Első kötet Tihany, IV. Károly király kálvária Tihany a magasból Kompjárat Tihany és Szántód között Tihanyi Bencés Apátság, és az 1055-ból származó alapítólevél Tihany, ürgék a Belső-tó partján Balatonfűzfő, Bob-pálya Tihany, júniusi levendulavirágzás A fürdőruha-divat változása Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüred, itt áll Jókai Mór egykori villája Veszprém, Óváros tér Veszprém, Várnegyed Veszprémi Állatkert Veszprém, Szent István völgyhíd Balatonudvari, szív alakú sírok Dörgicse Nagyvázsony, Kinizsi-vár Salföldi Major Hegyestű bazaltorgonái Szentbékkálla, Kőtenger A kigyűjtött látnivalók A Balaton a Csúcs-hegyről A Balaton a Csúcs-hegyről A Tihanyi Kálvária nyáron A Balatonföldvári kilátó Ürgék a tihanyi Belső-tónál Salföldi Major Veszprém Dörgicse, Levendárium Hegyestű bazaltorgonái Sajkod Halom-hegyi pillangó Méhek a levendulán Bivaly kicsinyével Salföldön


Karácsonyi csomagok óvodáknak

Idén is karácsonyi ajádékcsomagokat sorsolunk ki a jelentkező óvodák között.

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...