Aktuális » Brúnó a Balatonon

Brúnó a Balatonon

A Brúnó Budapesten sorozat lezárása után a történet a Balaton vidékének bemutatásával folytatódik. Időben visszarepülünk, hiszen a mese szerint Brúnó 5 éves volt, amikor a család Budapestre költözött. Így most visszalépünk Brúnó óvodás éveibe, amikor még a Balaton közelében teltek a napjai, és a kis olvasók ismét barátok, rokonok segítségével barangolhatják be a magyar tenger érdekességeit. A sorozat három kötetben öleli fel a Balaton tájait:

1. BALATON-FELVIDÉK (Az első kötet tájegységei: az északi part Balatonfűzfőtől Zánkáig, a Tihanyi-félsziget, Balatonfüred, Veszprém, a Káli-medence és a Pécselyi-medence)
2. DÉLI PART (A második kötet tájai: a keleti csücsök, Kenese és Akarattya, majd a déli part Siófoktól Fonyódig)
3. NYUGATI KARÉJ (A harmadik kötetben szerepel a Tapolcai-medence, Badacsony, Szigliget, a Keszthelyi-hegység, a Kis-Balaton és a déli part nyugati vége Balatonfenyvesig)

Az első kötetben Brúnó 3 évesen, családi utazások, nagyszülőknél tett nyaralások és baráti kirándulások során látogatja végig a Balaton-felvidék sok szép pontját, miközben a legjobb barátjának kistestvére születik, elveszíti az idős hozzátartozóját, kiskutya érkezik a családba, és megkezdődik az óvoda. Az első kötet megjelenése 2022 tavaszára várható. Először összegyűjtöttem a témákat, számtalan könyvet elolvastam a Balatonról, régi és új műveket, internetes portálokat. Ezután bejelöltem a helyszíneket a térképen, és a férjemmel bebarangoltuk az összeset, ezeken a túrákon sok további érdekességet találtunk. A gyűjtőmunka után elkészíttetem a forgatókönyvet, majd hozzákezdtem a rajzokhoz. Ezek közül néhány vázlat látható alább. Igyekeztem változatos témákat beleszőni a  történetbe, hogy a könyv mindenkinek hasznos legyen és örömöt hozzon.


Brúnó a Balatonon - Első kötet Brúnó a Balatonon - Második kötet Brúnó a Balatonon - Harmadik kötet Rajzvázlat az első kötetből - Veszprém Rajzvázlat az első kötetből - Veszprém Veszprém - Szent István király és Gizella királyné Rajzvázlat az első kötetből - Balatonfüred Balatonfüred, Kékszalag vitorlásverseny Rajzvázlat az első kötetből - Tihany Rajz az első kötetből - Tihany Tihanyi Bencés Apátság Tihany - Belső-tó Komp Tihany és Szántód között Tihanyi levendulás Rajzvázlat  - Örvényesi szabadstrand Balatonfűzfő, Bobpálya Dörgicse Fürdőruha-történet A kigyűjtött látnivalók A Balaton a Csúcs-hegyről Sajkod A Tihanyi Kálvária tavasszal A Balatonboglári Gömbkilátó A Balatonföldvári kilátó Ürgék a tihanyi Belső-tónál Salföldi Major Veszprém Virágzik a levendula Dörgicsén Hegyestű bazaltorgonái Sajkod Halom-hegyi pillangó Méhek a levendulán Bivaly kicsinyével Salföldön


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...