Aktuális » Brúnó a Balatonon

Brúnó a Balatonon

A Brúnó Budapesten sorozat lezárása után a történet a Balaton vidékének bemutatásával folytatódik. Időben visszarepülünk, hiszen a mese szerint Brúnó 5 éves volt, amikor a család Budapestre költözött. Így most visszalépünk Brúnó óvodás éveibe, amikor még a Balaton közelében teltek a napjai, és a kis olvasók ismét barátok, rokonok segítségével barangolhatják be a magyar tenger érdekességeit. A sorozat három kötetben öleli fel a Balaton tájait:

1. BALATON-FELVIDÉK (Az első kötet tájegységei: az északi part Balatonfűzfőtől Zánkáig, a Tihanyi-félsziget, Balatonfüred, Veszprém, a Káli-medence és a Pécselyi-medence)
2. DÉLI PART (A második kötet tájai: a keleti csücsök, Kenese és Akarattya, majd a déli part Siófoktól Fonyódig)
3. NYUGATI KARÉJ (A harmadik kötetben szerepel a Tapolcai-medence, Badacsony, Szigliget, a Keszthelyi-hegység, a Kis-Balaton és a déli part nyugati vége Balatonfenyvesig)

Az első kötetben Brúnó 3 évesen, családi utazások, nagyszülőknél tett nyaralások és baráti kirándulások során látogatja végig a Balaton-felvidék sok szép pontját, miközben a legjobb barátjának kistestvére születik, elveszíti az idős hozzátartozóját, kiskutya érkezik a családba, és megkezdődik az óvoda. Először összegyűjtöttem a témákat, számtalan könyvet elolvastam a Balatonról, régi és új műveket, internetes portálokat. Ezután bejelöltem a helyszíneket a térképen, és a férjemmel bebarangoltuk az összeset, ezeken a túrákon sok további érdekességet találtunk. A gyűjtőmunka után elkészíttetem a forgatókönyvet, majd hozzákezdtem a rajzokhoz. Igyekeztem változatos témákat beleszőni a  történetbe, hogy a könyv mindenkinek hasznos legyen és örömöt hozzon.


Brúnó a Balatonon - Első kötet Brúnó a Balatonon - Második kötet Brúnó a Balatonon - Harmadik kötet Tihany, IV. Károly király kálvária Tihany a magasból Tihany, komp Tihanyi Bencés Apátság Tihany, Belső-tó Balatonfűzfő, Bob-pálya Tihanyi levendulás A fürdőruha-divat változása Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüred, Jókai hajó Veszprém, Óváros tér Veszprém, Várnegyed Veszprém, Szent István király és Boldog Gizella királyné szobra Veszprémi Állatkert Veszprém, Szent István völgyhíd Balatonudvari, szív alakú sírok Dörgicse Nagyvázsony, Kinizsi-vár Salföldi Major Hegyestű bazaltorgonái Szentbékkálla, Kőtenger A kigyűjtött látnivalók A Balaton a Csúcs-hegyről Sajkod A Tihanyi Kálvária tavasszal A Balatonboglári Gömbkilátó A Balatonföldvári kilátó Ürgék a tihanyi Belső-tónál Salföldi Major Veszprém Virágzik a levendula Dörgicsén Hegyestű bazaltorgonái Sajkod Halom-hegyi pillangó Bivaly kicsinyével Salföldön Balatonról szóló könyvek, melyeket elolvastam a felkészülés során


Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...