Hírek » Brúnó » Brúnó - helyszínek bejárása

Brúnó - helyszínek bejárása

A Brúnó-sorozathoz kiválasztott helyszíneket változatosan állítottam össze. Helyet kaptak a közismert látványosságok: Halászbástya, Nemzeti Múzeum, Vajdahunyad vára, Szabadság-szobor; sok-sok kirándulóhely, kilátó, templom, múzeum, hegyek, tavak, bicikliutak, játszóházak, cukrászdák. De szándékosan beleszőttem kevéssé ismert helyszíneket is: pl. a sétáló naprendszer a Népligetben, a Naplás tó, a Jókai-kert, a Tűzoltó múzeum, Postamúzeum, Zászlómúzeum… A sorozat hat kötete nagyjából 400 helyszínt mutat be, melyeket mind személyesen körbejártam, volt olyan, amit többször is.


BUDAPEST felirat a Hősök terén Guckler-kilátó Makovecz-kilátó Óriáshordó a nagytétényi pincerendszerben Kaán Károly-kilátó Úton a Csergezán-kilátóhoz Széchenyi Lánchíd Szabadság híd Boldog Özséb-kilátó Dévényi Antal-kilátó Római parti fatörzs Vajdahunyad vára Filozófusok kertje Népliget, Sétáló Naprendszer Tóth Árpád sétány tavasszal Gödöllői Királyi Kastély Budaörs, Kőhegyi-kápolna Margitsziget északi csücske Dobogókő Remeteszőlős Pesthidegkúti Kálvária Váralagút tetején Martonvásári Brunszvik Kastély Vácrátóti Botanikus Kert Pomáz, János-forrás Pomáz, Petőfi-pihenő A Duna forrása

Folytatódik a Bogyó és Babóca rajzfilm

Készülnek az új rajzfilm epizódok!

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...