Hírek » Brúnó » Brúnó - helyszíni vázlatok

Brúnó - helyszíni vázlatok

A Brúnó sorozat rajzainak első vázlatait a helyszínen készítem. Ehhez egy-egy helyszínt többször is újra fel kell keresnem, a legtöbbször a Vasúttörténeti parkba mentem ki újra és újra, hat vagy nyolc alkalom kellett, míg az összes mozdonyt lerajzoltam precízen, illetve a Városligetbe is sokszor kimentem, míg a Vajdahunyad várának minden részletét alaposan rögzítettem. A Pozsonyi út házsora is sok helyszíni rajzot igényelt: napokig sétáltam ezen a szakaszon rajztáblával a kezemben, míg pontosan papírra vetettem az összes épületet a Szent István-parktól a Jászai Mari térig, majd visszafelé is, a másik oldalon.


A Pozsonyi út házai a Jászai Mari tértől a Szent István-parkig Újlipótváros, Pozsonyi út Pozsonyi út Vajdahunyad vára Vajdahunyad vára, csónakázó tó Városliget a Vajdahunyad várával

Folytatódik a Bogyó és Babóca rajzfilm

Készülnek az új rajzfilm epizódok!

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...