Hírek » Brúnó » Brúnó - közlekedés

Brúnó - közlekedés

A Brúnó-sorozatban számos fejezet szól a közlekedésről, a városi járművek múltjáról (omnibusz, konflis, hintó, lóvasút) és jelenéről. Részletesen megismerheti a kis olvasó a szárazföldi tömegközlekedés járműveit: a buszok, villamosok, a trolik, HÉV-ek, metrók típusait, de a vízi, légi, járműveket is, sőt, néhány vasúti szerelvény és különleges jármű is szerepel a sorozatban: libegő, sikló, fogaskerekű, kukásautó, úthenger... Megismerhetjük a nosztalgiajárműveket, láthatunk adventi fényvillamost és a városi tömegközlekedést bemutató múzeumokba is ellátogatunk.


A fővárosi közlekedés múltja A budapesti buszok típusai Trolik és villamosok nosztalgia-járművek A metrók és a mozgólépcső Metróvonalak a föld alatt Gőzmozdonyok a Vasúttörténeti Parkban Vasúti járművek a Vasúttörténeti Parkban A Gyermekvasút mozdonyai és vasúti kocsijai Vonatok a Nyugati pályaudvaron fogaskerekű Libegő A Libegő szerkezete Sikló A Sikló szerkezete repülőgépek az Aeroparkban hajók a Duna budapesti szakaszán kukásautó típusok útépítő járművel Budapesten Deák téri Földalatti Múzeum Szentendre, Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendre, Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendre, Városi Tömegközlekedési Múzeum Adventi fényvillamos a Vigadó előtt

Folytatódik a Bogyó és Babóca rajzfilm

Készülnek az új rajzfilm epizódok!

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...