Duna

Megjelent az ötödik Brúnó-kötet!

A sorozat új kötete a Dunáról szól: a folyó történetéről, érdekességeiről, honnan ered, hány országon át, hova folyik, milyen nagy események köthetők hozzá. A budapesti szakaszt részletesen végigjárják a könyv szereplői, bemutatva a főváros szigeteit és hídjait, ezek múltját és jelenét. Szó esik a Duna szabályzásáról, a nagy árvizekről, Budapest jelentősebb víztornyairól, vízimalmokról, egykori és jelenlegi gátakról és jövőbeli tervekről. A könyvhöz új társasjáték is készült, Dunafutam címmel. A Duna-kötet háttérmunkáiról bővebben is olvashat. 

A  könyvhöz két kisfilm is készült. Az egyik a szigeteket, a másik a hidakat mutatja be:

   


Brúnó Budapesten ötödik kötet - Duna Vázlat az 1838-as árvízről Budapest hídjai A Duna-part szabályozása A Lánchíd alapozása és a pillér állványa A Lánchíd építése Margit híd, déli csücsök Schulek Frigyes tervei a Margit híd közepére A felújított Margit híd A Szabadság híd avatása 1896-ban A Szabadság híd a második világháborúban A gyalogosoknak átengedett nyári Szabadság híd A Szabadság híd statikai modellje Az Erzsébet híd tervei A régi és az új Erzsébet híd Petőfi híd Megyeri híd A Rákóczi híd Budapest hídjai gyufásskatulyákból Budapest szigetei régen és ma A Margitsziget története A Margitsziget 1930 körül A Margitsziget ma A margitszigeti szökőkút A Hajógyári sziget története A Hajógyári sziget ma A Csepeli víztorony Csepel látképe a víztoronnyal Népsziget Hunyadi-sziget A Hunyadi-sziget állat- és növényvilága Molnár-sziget A Duna (Breg) forrása Furtwangenben Díszkút Donaueschingenben Budapest, a Margitsziget északi csücske A Duna Magyarországon

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...