Duna

Az ötödik Brúnó-kötet a Dunáról szól. Végigveszem a legfontosabb tudnivalókat, a folyó történetét, érdekességeit, honnan ered, hány országon át, hova folyik, milyen nagy események köthetők hozzá. A budapesti szakaszt pedig részletesen végigjárják és hajózzák a könyv szereplői, bemutatva a főváros szigeteit és hídjait, ezek múltját és jelenét. Szó esik a Duna szabályzásáról, a nagy árvizekről, Budapest jelentősebb víztornyairól, vízimalmokról, egykori és jelenlegi gátakról és jövőbeli tervekről. A könyv 2020 tavaszán jelenik meg, alább látható néhány félkész rajz a kötetből.


Brúnó Budapesten ötödik kötet - Duna Vázlat az 1838-as árvízről Budapest hídjai A Duna-part szabályozása A régi Erzsébet híd Az új Erzsébet híd A Szabadság híd avatása 1896-ban A Szabadság híd statikai modellje A Szabadság híd a második világháborúban Az Erzsébet híd tervei A Lánchíd alapozása és a pillér állványa A Lánchíd érdekességei Margit híd, déli csücsök A felújított Margit híd Schulek Frigyes tervei a Margit híd közepére Petőfi híd Megyeri híd Budapest hídjai gyufásskatulyákból Budapest hídjai gyufásskatulyákból Budapest szigetei régen és ma A Margitsziget története A Margitsziget 1930 körül A Margitsziget ma A margitszigeti szökőkút A Hajógyári sziget ma A Hajógyári sziget története A Csepeli víztorony Csepel látképe a víztoronnyal Népsziget Hunyadi-sziget A Hunyadi-sziget állat- és növényvilága Molnár-sziget A Duna (Breg) forrása Furtwangenben A Duna (Breg) első méterei Díszkút Donaueschingenben Budapest, a Margitsziget északi csücske

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...