Hírek » Sivatagi Kőrózsa Díj

Sivatagi Kőrózsa Díj

A 19-dik Nemzetközi Építészkongresszuson, 2022 március 25-én örömmel vettem át Timon Kálmán Aranydiplomás építészmérnöktől a Brúnó Budapesten sorozatomat méltató építészeti elismerést.

Az oklevél szövege: Az építészetet támogató önzetlen magyar mecénások és kiváló szellemi alkotók tevékenységének elismerésére 2009-ben alapított SIVATAGI KŐRÓZSA DÍJAT 2022-ben Bartos Erika építészmérnök érdemelte ki Budapest építészeti értékeit feldolgozó mesekönyv-sorozatának a gyermekek ismereteit bővítő írásaiért és hiteles illusztrációiért.

Ez a megtisztelő elismerés váratlanul ért engem. Hálás vagyok érte, hogy az építész szakma irányából kaphattam jó szót. Szerencsésnek érzem magam, mert lehetőségem nyílt az építészetnek egy különösen örömteli oldalát megragadnom. Valaha óvónő szerettem volna lenni, majd mégis az építész szakmát választottam, most pedig a kettő ötvözetét valósíthatom meg mesekönyveimben. Brúnó sorozatomban Budapest és a Balaton szépségeit mutatom be gyerekszemmel. Egyaránt fókuszálok az építészetre és a gyerekvilágra is, ami mindig egy pozitív többletet hordoz számomra. Ezt a többletet Kányádi Sándor költőnk írta le legszebben sok évvel ezelőtt. Azt mondta, hogy az asztalosmester épp olyan nagy gonddal faragja ki a gyerekszéket, mint a felnőtt székét, de a gyerekszékbe egy csepp lelket is belefarag: belekarcol egy napot, holdat, katicát, vagy lefesti vidám színekre. Így vagyok én is a mesébe öntött építészettel. Nekem az építész szakma csak jót adott. Nagy tisztelettel gondolok a BME Építész Karáról egykori tanáraimra, akiktől nem csak építészetet tanulhattam, hanem munkabírást, precizitást, kitartást is. Bízom benne, hogy az olvasók számára átjön az a sok jó szándék, szeretet és munka, amit a könyveimbe fektetek. Olykor meglátok a városban Brúnó-könyvvel a kezükben kiránduló családokat, ennél jobb visszajelzést nem kaphat egy meseíró. 

 


Balaton Díj

A Balatoni Szövetségtől átvett Balaton Díjjal, a keszthelyi Balaton-parton

Köszönöm a Balatoni Szövetségnek a Balaton Díjat!

TOVÁBB...

Gyógypuszi interjú

Interjú a Gyógypuszi könyvekről

TOVÁBB...

Meseprogram

Meseprogram Szentendrén TOVÁBB...

Bogyó és Babóca húsz éves

A Bogyó és Babóca sorozat 2024-ben ünnepli huszadik születésnapját, 2004-ban jelent meg az első kötet

Húsz éve jelent meg az első Bogyó és Babóca kötet

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...