Könyvek

Segítő könyvek

A Segítő könyvek között olyan kötetek szerepelnek, melyek speciális témákról szólnak, gyermeknyelven. Sok ember munkája rejlik e könyvek mögött, egyetlen céllal készültek, hogy segítséget hozzanak az érintetteknek. Ezek a művek mind karitatív vállalások, a szerző ezek elkészítését ellenszolgáltatás nélkül vállalta. RÉSZLETESEN A SEGÍTŐ KÖNYVEKRŐL


Bogyó és Babóca sorozat

A Bogyó és Babóca sorozat Bartos Erika ötlete alapján született. Első kötete 2004-ben jelent meg Bartos Erika rajzaival és szövegével, a Pozsonyi Pagony könyvkiadó gondozásában. A sorozat hamarosan a legkisebbek kedvencévé vált, népszerűsége szájról szájra terjedt.


Brúnó Budapesten

A Brúnó Budapesten című sorozatom hat kötetében a fővárost mutatom be gyerekszemmel. BŐVEBBEN

Az építészeti témájú sorozat ingyenes applikáció formájában is elérhető: app.brunobudapesten.hu


Budapest könyvek

Bartos Erika nevéhez számtalan mesekönyv fűződik, munkásságát és karitatív tevékenységét számos díjjal ismerték el. Budapestet bemutató két új kötetével először lép ki a gyerekkönyvek világából


Hoppla meséi

A HOPPLA MESÉI kötet Pécs városát mutatja be gyereknyelven. A kötet 2010-ben készült, abból az alkalomból, hogy 2010-ben Pécs volt Európa Kulturális Fővárosa.


Verseskötetek

"Mindig öröm, ha a gyerekek hozzájuk szóló könyvet kapnak, jó könyvből sose elég, belőlük tanuljuk meg a világot! Bartos Erika nagy beleérzéssel és tehetséggel ábrázolja a gyerekek világát, megmutatja, hogy mennyi szépség van benne, és felmutatja az apró dolgokban a csodákat. Muzsikáló ritmusú versei könnyen a fülünkbe és a szívünkbe lopóznak, méltó követője a nagy mestereknek, de megőrzi eredeti hangját." Csukás István


Anna, Peti és Gergő sorozat

A családi ihletésű Anna, Peti és Gergő sorozat első kötete 2006-ban jelent meg az Alexandra Kiadónál, majd a mesesorozat 11 kötetesre nőtt. Utolsó része 2009-ben jelent meg. A sorozat jelenleg nem kapható.


Születés és elmúlás

Ebben a könyvpárban két fontos témát jártam körbe: az élet kezdetét és végét. Ismét a legkisebbek nyelvén, és a legkisebbeknek szóló rajzokkal. 


Dédmama és Dédpapa

Az öregedés, az idő múlása is foglalkoztat mostanában. Ebből fakadt a 2016-ban megjelent Te is voltál kicsi, Dédpapa? ill. Te is voltál kicsi, Dédmama? című könyvem, melyben az életszakaszok sorrendjét és szépségeit foglalom mesébe a legkisebbeknek.


Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája


Gyurma könyv

A gyumaképekkel illusztrált könyv Kurutty, a kis béka Balaton körüli utazását meséli el 56 színes oldalon át.


Meseregények

A Hanna utazásai (2006) illetve a Csodasakk (2007) című meseregény az Alexandra könyvkiadó gondozásában jelent meg, Bartos Erika szövegeivel és rajzaival. A kötetek elfogytak, jelenleg nem kaphatók.


Fényképes mesekönyvek

A fényképes mesekönyvek hátsó lapján elhelyezett átlátszó zsebbe betehető a gyermek fényképe, így ő maga válik a legkisebbeknek szóló leporelló főszereplőjévé. A kötetek elfogytak, a sorozat jelenleg nem kapható.


Karácsonyi csomagok óvodáknak

Idén is karácsonyi ajádékcsomagokat sorsolunk ki a jelentkező óvodák között.

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...