Hírek » Pest fényei

Pest fényei

Brúnó Budapesten című sorozat negyedik kötete Pest külső részeit mutatja be a legkisebbeknek. Tudod-e, hogy a Duna partja régen a mai Pozsonyi úton húzódott? Mit jelent a Sétáló Naprendszer és kiknek a szobrát láthatjuk a Hősök terén? Ismered-e a Füvészkert, vagy a Keleti pályaudvar történetét? Jártál-e már az Állatkertben és a Vasúttörténeti Parkban? A szerző 2022 végén felújította a 2019-es könyvet, így  a 2023 tavaszán megjelenő új kiadásban már szerepel a Magyar Zene Háza, a Millennium Háza a rózsakerttel és a Néprajzi Múzeum is.  A történet főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a fővárost. A családi történetek, mindennapi események közé szőve ismerhetjük meg Budát, Pestet, illetve külön kötet szól a Dunáról. A Brúnó-sorozat a fővároson kívül a Balaton vidékét is bemutatja a legkisebbeknek, három kötetben.

Bartos Erika, az építészmérnök végzettségű meseíró Brúnó mesesorozatával kiérdemelte az építész szakma elismerését, a 19. Nemzetközi Építészkongresszuson átvehette a Sivatagi Kőrózsa-díjat. A szerző nem először dolgozza fel Budapest szépségeit, a gyerekkönyvek világából kilépve 2016-ban jelent meg Budapest titkai című könyve, mellyel elnyerte a Szép Magyar Könyv verseny főpolgármesteri különdíját.


Brúnó Budapesten 4 - Pest fényei Pest fényei foglalkoztató Magyar Vasúttörténeti Park Magyar Vasúttörténeti Park Füvészkert, Pálmaház Magyar Természettudományi Múzeum Magyar Természettudományi Múzeum,
dinoszaurusz kiállítás Újlipótváros, Pozsonyi út Aquaword Köztisztasági Múzeum Hősök tere, Millenniumi emlékmű Vajdahunyad vára Városliget Millennium Háza, egykori Olof Palme Ház Rózsakert Városliget, Léghajós játszótér Városliget, Léghajós játszótér Városliget, Ballon-kilátó Magyar Zene Háza Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum Földtani Intézet Fővárosi Állat- és Növénykert Fővárosi Nagycirkusz Művészetek Palotája

Karácsonyi csomagok óvodáknak

Idén is karácsonyi ajádékcsomagokat sorsolunk ki a jelentkező óvodák között.

TOVÁBB...

Budapest 150 éves

Brúnó bemutatja Budapestet - borító

Megjelent az új Brúnó-könyv, a főváros egyesítésének 150-dik évfordulójára.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...