Hírek » Brúnó Budapesten

Brúnó Budapesten

Brúnó Budapesten  című hatrészes sorozat első kötete (Buda tornyai, 2017) Budapest történelmi részeit, a Várnegyedet, illetve a Gellérthegyet mutatja be. A szerző 2022 végén felújította a könyvet, így  a 2023 tavaszán megjelenő új kiadásban már szerepel a Lovarda, a Stöckl-lépcső és a Szent István-terem is. A történet főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a fővárost. A családi történetek, mindennapi események közé szőve ismerhetjük meg Budát, Pestet, illetve külön kötet szól a Dunáról. A Brúnó-sorozat a fővároson kívül a Balaton vidékét is bemutatja a legkisebbeknek, három kötetben.

Bartos Erika, az építészmérnök végzettségű meseíró Brúnó-mesesorozatával kiérdemelte az építész szakma elismerését, a 19. Nemzetközi Építészkongresszuson átvehette a Sivatagi Kőrózsa-díjat. A szerző nem először dolgozza fel Budapest szépségeit, a gyerekkönyvek világából kilépve 2016-ban jelent meg Budapest titkai című könyve, mellyel elnyerte a Szép Magyar Könyv verseny főpolgármesteri különdíját.

A Brúnó-könyvekről bővebben: Brúnó Budapesten1Brúnó Budapesten 2Brúnó Budapesten 3, Brúnó Budapesten 4Brúnó Budapesten 5Brúnó Budapesten 6, Brúnó Balatonon 1Brúnó Balatonon 2Brúnó Balatonon 3

       


BRÚNÓ BUDAPESTEN 1 - Buda tornyai A Brúnó Budapesten-sorozat hat kötete Clark Ádám tér Halászbástya Szent István király szobra Halászbástya Mátyás-templom Mátyás-templom Sándor-palota Budavári Sikló Budavári Sikló Budavári Sikló Az Országos Levéltár és a Bécsi Kapu Várkert Bazár Budavári Palota Az Oroszlános kapu és a Budapesti Történeti Múzeum bejárata Szent István-terem A Stöckl-lépcső és a Csikós-szobor A Magyar Nemzeti Galéria kupolája Váralagút a Budai várral Váralagút a Budai vár alatt Szabadság-szobor Filozófusok kertje Gellérthegyi csúszdapark Szent Gellért püspök szobra Aquincum Gül baba türbéje Országház Széll kapu park Széll Kálmán tér, Postapalota Augusztus 20-i tűzijáték, háttérben a Várkert Bazár Budapest Budapest

Gyereknapi csomagok

Gyereknapi sorsolás eredménye

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca rajzfilm! 2023

Mozikba került a Bogyó és Babóca rajzfilm új évada, Hónapok meséi címmel   

TOVÁBB...

Bogyó és Babóca - A csigaház kincsei

Megjelent az új Bogyó és Babóca könyv, A CSIGAHÁZ KINCSEI címmel

TOVÁBB...

Brúnó a Balatonon 3 - Keszthely és környéke

Brúnó a Balatonon 3 - borító

Megjelent a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete

TOVÁBB...

Janikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...