Aktuális » Brúnó Budapesten

Brúnó Budapesten

Megjelent a Brúnó Budapesten  című hatrészes sorozat első kötete! A könyv Buda történelmi helyszíneit: a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát mutatja be a legkisebbekhez szólva. Számomra ez egyfajta visszatérés az eredeti építészmérnöki szakmámhoz. Korábban is volt már városjáró könyvem, a Hoppla meséi című kötetben Pécs városát rajzoltam végig, annak kapcsán, hogy 2010-ben Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa. A könyv elnyerte a Magyar Turisztikai Hivatal elismerését, és Pécs város Pro Civitate díját. Később, 2016-ban megjelent a Budapest titkai című építészeti albumom, melyben a főváros századfordulós remekei közül mutattam be 28-at. Az épületek múltját, jelenét és jövőjét is átfogó leírásokat saját tustoll-grafikáimmal illusztráltam. A kötet elnyerte a Szép magyar Könyv Verseny főpolgármesteri különdíját.

A Brúnó-sorozat mögött sok év munkája rejlik, mind rajzban, mind az anyagok felkutatásában és összeállításában. A történet főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a kerületeket. De a könyv igazi főszereplője maga a főváros. Buda, Pest és az agglomeráció bemutatása mellett külön kötetet tervezek a Dunáról, a szigetekről és a hidakról. (Móra Kiadó)

Werkfimek a kötet készítéséről:  https://www.youtube.com/watch?v=B-C9uZFR8f8  ,  https://www.youtube.com/watch?v=6NKc44toMvI

Cikkek a kötetről: http://magyarorszagkul.nlcafe.hu/2017-06-27/bartos-erika-kettevagta-a-varhegyet/

http://magyarorszagkul.nlcafe.hu/2017-06-28/nekem-az-epitesz-szakma-csak-jot-adott-bartos-erikaval-beszelgettunk/ 

http://hintafa.blog.hu/2017/07/12/bartos_erika_buda_tornyai_bruno_budapestenJanikovszky Éva-díj

Janikovszky Éva-díj, a kisplasztika Széri-Varga Géza szobrászművész alkotása

Boldog vagyok, hogy 2018 november 19-én engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Janikovszky Éva-díjat!

TOVÁBB...

Interjú a Vasárnapi Hírekben

Beszélgetés a Könyvhéten átvett díjakról, a karitatív mesekönyvekről, a Brúnó Budapesten sorozatról. 

TOVÁBB...

Szép Magyar Könyv Verseny

A Budapest titkai című könyv főpolgármesteri különdíjban részesült.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Az évszakos témakörre épülő társasjáték 2016-ban elnyerte az Ország Játéka címet! A négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól.

TOVÁBB...

Együtt lenni jó! Film

Köszönet Czipa Ildikónak, Ujj Beának és Varga Miklósnak, hogy az Együtt lenni jó! kötet filmen is megszületett. Scherer Péternek, a mesélőnek külön köszönet!

TOVÁBB...

Együtt lenni jó!

Tudod mit jelent a testvér, unokatestvér, féltestvér, ikertestvér, mostohatestvér? Tudod ki a családban a sógor, a nagynéni, a nagybácsi, a keresztmama? Kinek a nagypapája ükpapa és ki dédmama unokája?

TOVÁBB...

Pro Familiis díjátadó

2015 májusában az Emberi Erőforrások Minisztériumától Pro Familiis díjat vehettem át a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

TOVÁBB...

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Köszönöm a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy az Őrangyal című mesekönyvemet féltő gonddal, nagy szeretettel kezeli,...

TOVÁBB...